Η Συρία συνεχάρη τη Δημοκρατία της Βενεζουέλας για την επιτυχία των εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης υπογραμμίζοντας τη σημασία του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας αυτής.

Σε μια δήλωση που έδωσε στο SANA, μια επίσημη πηγή του ΥΠΕΞ αναφέρεται : « Η Αραβική Συριακή Δημοκρατία συγχαίρει την κυβέρνηση και το λαό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της  Venezuela για την επιτυχία των εκλογών της Συνατκτικής Συνέλευσης που επιβεβαιώνει την προσκόλληση του λαού της Βενεζουέλας  στην εθνική του κυριαρχία και στην απόφαση  et à αυτόνομη εθνική βούληση και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του λαού ν΄αναπτύξει κάθε προσπάθεια για να θέσει τέλος στην σύγχρονη κρίση».

Η πηγή εκφράζει την αλληλλεγγύη της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας με τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλα. SANA 31.7.17

Παράλληλα οι ΗΠΑ εξήγγειλαν οικονομικές και νομικές κυρώσεις κατά του Nicolas Maduro που είναι ο 4ος πρόεδρος που τιμωρείται κατ΄αυτόν τον τρόπο από την Washington μετά από τους  Bachar el-Assad Συρίας, Kim Jong-Un Β Κορέας και τον Robert Mugabe της Ζιμπάμπουε.

Προηγήθηκαν στις 25 με 26 Ιούλη κυρώσεις κατά 13 διευθυντικών στελεχών της Βενεζουέλας από το Υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ κάτι αντίστοιχο έχει ακολουθηθεί και κατά της Συρίας κατά συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών και στρατιωτικών.Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις και σε Ρωσία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα απομακρύνει μια σειρά από αμερικανούς διπλωμάτες.

dimpenews.com