Forces spéciales norvégiennes près du terminal d’Al-Tanf au triangle frontalier Syrie/Irak/Jordanie ©Jforum

Μεγάλη νίκη για τον άξονα της Αντίστασης: οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από το συνοριοπέρασμα al-Tanf  στα συρο-ιρακινά σύνορα. 

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, η προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού και της  Hezbollah προς τα σύνορα με το Ιράκ μπλόκαρε τη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στο συνοριακό τρίγωνο του al-Tanf και οι αμερικανοί κατέληξαν να δεχθούν νά ποσυρθούν από αυτό το τρίγωνο   « στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Ρωσία ».

Η « σιωπηλή » συμφωνία κλείστηκε παρασκηνιακά και μακριά από τις κάμερες όλου του κόσμου και προβλέπει την  επαναφορά της αμερικανικής βάσης στο al-Tanf στη Ρωσία και την απόσυρση των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων από αυτή την βάση.

« Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν αυτής της συμφωνίας έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των  G20 στο Αμβούργο στις 8 Ιούλη όπου Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για α΄φορά κι ανέφεραν μαζί την υλοποίηση μιας « ζώνης αποκλιμάκωσης  » στο νότο της Συρίας.

Η Al Akhbar συνεχίζει :  » σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα τα σημάδια μιας « μεγάλης συμφωνίας » Ρωσίας και ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται, συμφωνία που θα όφειλε να  οδηγήσει στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση τους στο  al-Tanf, τόπο στρατωνισμού στα σύνορα Συρίας με Ιορδανία κι Ιράκ.Αυτή η βάση θα δοθεί έπειτα στη Ρωσία.  »

ο στρατηγός Ryan Dillon,εκπρόσωπος τύπου της συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ.

Αυτή η πληροφορία δεν ερηνεύεται ανεξάρτητα από μια άλλη, αυτής που έχει να κάνει με την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης  « Jaish Maghawir al-Thawra » : αυτή η οργάνωση που πόνταρε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ, αισθάνεται έκτοτε απόλυτα αφοπλισμένη από το τε που έμαθε το  « deal USA/Ρωσίας ». Η συμφωνία αφορά άμεσα τη ζώνη όπου οι τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » θα όφειλαν να επιχειρούν.

Επίσης ο συριακός στρατόςκι οι σύμμαχοί του θα επεκτέινουν σύντομα το πεδίο δράσης τους στις περιοχές του βορρά της επαρχίας  Sweida. « Οι μισθοφόροι τακφιριστές τωνα μερικανών που έδρευαν στο al-Tanf είναι ολοσχερώς απελπισμένοι από τότε ποο συριακός στρατός κι οι σύμμαχοί του  τους κόντραραν στο al-Tanf  μπλοκάροντας την πρόσβασή τους στο συνοριοπέρασμα   » Boukamal » στα σύνορα με το Irak. Και βέβαια δεν είναι τα νέα της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που θα τους ανακουφίσουν.Οι τρομοκράτες αισθάνονται παγιδευμένοι και προδομένοι  σ΄ένα αδιέξοδο που δεν έχει κανένα ορίζοντα επιβεβαιώνει η εφημερίδα συνεχίζοντας :

« Οι ΗΠΑ δόμησαν μια βάση στο  al-Tanf με αυστηρό σκοπό να προχωρήσουν οι δυνάμεις τους κατά μήκος των συρο-ιρακινών συνόρων στο επίπεδο της πόλης  Boukamal στη ΝΑ Συρία στην επαρχία της  Deir ez-Zor ».

Σύμφωνα πάντα με την Al Akhbar, ο συριακό στρατός πρότεινε στους τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » να παραδοθούν κάτι που αυτοί σπεύδουν να κάνουν. Το  Sputnik που επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία αναφέρεται σε  « μαζική παράδοση » των  » ενόπλων ανδρών μελών της  « Jaish Maghawir al-Thawra » που κατέθεσαν τα όπλα τους. Ο διοικητής τους στο ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πολεμήσει το συριακό στρατό : »  ήρθαμε στο  al-Tanf για να κερδίσουμε χρήματα που μας υποσχέθηκαν οι αμερικανοί »…

Al Akhbar κάνει επίσης αποκαλύψεις για τις διαφορές που προηγήθηκαν της απόσχισης της φιλοαμερικανικής « Maghawir » :  » οι τρομοκράτες της αρνήθηκαν να υπακούσουν στις απαιτήσεις των αμερικανών που τους ζητούσαν να πάνε να πολεμήσουν στη  al-Hasakah στη ΒΑ Συρία κατά της Daech και στο πλευρό των κούρδων.Το ίδιο ζιζάνιο βασιλεύει στο στρατόπεδο κι άλλων ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ εκ των οποίων η  « Liwa Shuhada al-Qaritin », δραστήρια στη συριακή έρημο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής συμμαχίας ο Ryan Dillon ότι δεν υποστηρίζει πλέον αυτή την οργάνωση και επιδιώκει κυρίως τον αφοπλισμό της ». presstv 2.8.17

dimpenews.com