Το Ισραήλ θέλει να εγκαταστήσει μια νέα νοσοκομειακή κινητή μονάδα για την περίθαλψη τρομοκρατών στα σύνορα με Συρία.

Des véhicules de l'armée israélienne le long de la route parallèle à la barrière de sécurité séparant les régions israélienne et syrienne du plateau du Golan, le 19 juillet 2017. (Crédit : Menahem Kahana/AFP)

To Iσραήλ προβλέπει να εγκαταστήσει μια νέα κινητή νοσοκομειακή μονάδα κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης με Συρία για την αντιμετώπιση τραυματιών και ασθενών της διαμάχης αυτής της χώρας τόνισε ένας ισραηλινός αξιωματούχος αναφέρουν AFP και timesofisrael στις 3.8.17.

(σσ.Το Ισραήλ εξακολουθεί να εμπλέκεται σε σκάνδαλο περίθαλψης τρομοκρατών που μέτεχουν στο συριακό εμφύλιο.)

Αυτό το νοσοκομείο θα εμφυτευθεί  στην ισραηλινή πλευρά στα υψίπεδα του Golan που κατακτήθηκε από το Ισραήλ το 1967, ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος Tomer Koler σε τηλεφωνική του επικοινωνία.

Το Ισραήλ περιέθαλψε πάνω από 3 000 τραυματίες κατά τη διάρκεια των μαχών  από την αρχή της διαμάχης στη Συρία από το  2011, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θέτει το ερώτημα για να γνωρίσει  για το αν πρόκειται για μαχητές δηλ. τρομοκράτες ή πολίτες. Τα γυναικόπαιδα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των προσώπων που δέχθηκαν περίθαλψη.

Η επόμενη κινητή νοσοκομειακή μονάδα θα μπορεί να φροντίσει ως και 50 άτονμα ημερησίως και θα την διαχειρίζεται μια ΜΚΟ της οποίας η ονομασία δεν διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ομοίως απέφυγε να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία της μελλοντικής εγκατάστασης.

Το Ισραήλ ήδη είχε ανοίξει ένα νοσοκομείο σε αυτό τον τομέα που έπειτα έκλεισε το 2016.Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα « ότι αυτοί (οι σύριοι) θα δουν ότι υπάρχουν άτομα καλά κι από την άλλη πλευρά ».timesofisrael  3.8.17

dimpenews.com