Το πρωί της 6ης Αυγούστου του 2017, μια ομάδα από 8 αυτοαποκαλούμενος στρατιώτες του Μπολιβαριανού  Στρατού  προσπάθησαν να επιτεθούν σε μια στρατιωτική βάση  Paramacay της 41ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στη Naguanagua, στο Carabobo.

Η απόπειρά τους εξουδετερώθηκε μετά από μερικά λεπτά.Οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν, οι 8  »πραξικοπηματίες » ήταν 5 πολίτες, 1 εθνοφρουρός, 1 λιποτάκτης και 1 έφεδρος.

Mια ομάδα από 5 ως 8 στρατιώτες αδρά πληρωμένοι κι εξαγορασμένοι από τον αμερικανό γερουσιαστή  Marco Rubio (Miami) επιτέθηκαν σε μια στρατιωτική βάση της πόλης Valencia.Σε  5 λεπτά και βρέθηκαν κρατούμενοι καθηλωμένοι στο έδαφος.

Προφανώς τους υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίζονταν από ομάδες μισθοφόρων που δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Αυτό που δεν κέρδισαν με τις εκλογές επιχείρησαν να τ΄αποκτήσουν και πάλι μ΄ένα πραξικόπημα.Φαίνεται ότι δεν συνειδητοποίησαν ότι ο στρατός της Βενεζουέλας δεν είναι αυτός του Πινοσέτ.Topete GLZ 6.8.17

Είναι αυτός που ανέδειξε τον  Τσάβες.

7 επιτιθέμενοι συνελήφθησαν ανακρίθηκαν κι έδωσαν πληροφορίες ανέφερε υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος ο στρατηγός Remigio Ceballos σύμφωνα με το RT.

O πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε ότι «υπήρξαν 10 επιτιθέμενοι.2 από αυτούς σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις τις πιστές στο καθεστώςκαι ένας άλλος τραυματίστηκε.Επί των 10 επιτιθέμενων  οι 9 ήταν πολίτες και ο 10ος ένας λιποτάκτης υπολοχαγός».

dimpenews.com