Ένα όχημα παρέσυρε πολλούς στρατιώτες στο Levallois-Perret σ΄ένα προάστιο του Παρισιού, το πρωί της Τετάρτης πριν να τραπεί σε φυγή αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης πρόκειται για πράξη εκ προμελέτης.

6 άτομα τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί καθώς ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω σε μια ομάδα στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle στο Levallois-Perret,στην Hauts-de-Seine, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το επεισόδιο έγινε κατά τις 8h00.

 Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν μπροστά από το όχημα των στρατιωτών που ήταν σταθμευμένο  στον περίγυρο της πλατείας  Verdun, σύμφωνα με πληροφορίες του  RTL.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Percy, στο Clamart. « Υπάρχει ένα BMW που προηγουμένως είχε σταθμεύσει στο διάδρομο. Η πράξη ήταν σκόπιμη και η συνοικία έχει αποκλειστεί », δήλωσε ο Patrick Balkany, ο δήμαρχος στο BFMTV.Δεν ξέρουμε αν επέβαιναν πολλά άτομα στο όχημα των δραστών.Για την ώρα δεν έχει εμπλακεί η τρομοκρατική.

2 στρατιώτες υπέστησαν σοβαρά τραύματα , αλλά είναι εκτός κινδύνου. Οι 4 άλλοι ήταν πιο ελαφρά τραυματισμένοι. Το όχημα καταζητείται.

Σύμφωνα με τον Patrick Balkany, δήμαρχο του Levallois-Perret, πρόκειται αναμφίβολα για  « μια σκόπιμη ενέργεια ». Η διεύθυνση της αστυνομίας της Hauts-de-Seine ανέφερε από την πλευρά της μια πράξη  « a priori ηθελημένη ».

Η Sentinelle κινητοποιεί 7.000 στρατιώτες στο γαλλικό έδαφος και τέθηκε σε ισχύ μετά τις επιθέσεις του Γενάρη του  2015.

Oι 6 στρατιώτες που χτυπήθηκαν ανήκουν στο 35o σύνταγμα του πεζικού του Belfort.Σε ανακοινωθέν της η Υπ.Άμυνας της Γαλλίας η Florence Parly καταδίκασε «με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτή τη δειλή ενέργεια που  δεν υπονομεύει σε τίποτα την αποφασιστικότητα των στρατιωτών για να εργαστούν για την ασφάλεια των γάλλων». «Η έρευνα είναι σ΄εξέλιξη για να καθορτίσει τα κίνητρα και τις συνθήκες στις οποίες έγινε …»,πρόσθεσε.Η αντιτρομοκρατική τελικά δεσμεύθηκε στην έρευνα και καταζητείται ένας άνδρας αναφέρει η figaro.

UPDATE H αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο άνδρα που παρέσυρε πολλούς στρατιώτες στην  Levallois-Perret ανακοινώνει το  BFM TV.

Συνελήφθηκε αυτό το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο A16 από την (BRI). Οδηγούσε μια μαύρη BMW ταυτόσημη με αυτή που εθεάθηκε στον τόπο του δράματος.Κατά την επιχείρηση πρόβαλε αντίσταση και τραυματίστηκε από σφαίρες.Γίνονται επληθεύεσεις για να ταυτοποιηθεί αν όντως αυτός ήταν ο δράστης.

dimpenews.com