Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Αταλάχ Χάνα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ…..ο ίδιος ο Άσαντ επιβλέπει τα έργα αποκατάστασης των εκκλησιών στη Μααλούλα….ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ, ο Αρχιεπίσκοπος Αταλάχ Χάνα, αποκάλυψε ζωντανά σ΄εκπομπή της τηλεόρασης του almayadeen τους  λόγους  της απροειδοποίητης επίσκεψής του στη Δαμασκό, και ό,τι διαμοίφθηκε στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ -Ασάντ.Ενώ εξέφρασε την αγωνία του για αντίποινα των ισραηλινών εισβάρος του.

Κινδυνεύει με σύλληψη ή και απέλαση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Hanna αποκάλυψε ότι ο Σύριος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε για τη σημασία της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή και για τις σταθερές θέσεις της Συρίας στο παλαιστινιακό  «παρ’ όλες τις πληγές». Πρόσθεσε ότι ο Assad επιβλέπει προσωπικά την κατασκευή εκκλησιών στη Μααλούλα.

Δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ασαντ αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα για την προστασία των χριστιανών, όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι ο Άσαντ δεν θεωρεί τους χριστιανούς  ως μια “μειονότητα”, αλλά ως ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της συριακής κοινωνίας.

Πρόσθεσε ότι οι συνωμότες  εναντίον της Συρίας είναι συνωμότες κατά της Παλαιστίνης.Πρόσθεσε ότι η πλειονότητα των Παλαιστινίων στην πραγματικότητα υποστηρίζει την επίσκεψή του στη Συρία και οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν τη σοβαρότητα της συνωμοσίας κατά της Δαμασκού αν και κάποιοι παλαιστίνιοι επίσης αντέδρασαν στην επίσκεψή του στη Συρία.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη χωρίς να μιλάμε για μουσουλμάνους και χριστιανούς μαζί  τονίζοντας ότι η ενότητα του παλαιστινιακού λαού είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επίτευξη της ελευθερίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος απέδωσε φόρο τιμής στον πρόεδρο της Συρίας “για το ενδιαφέρον του για τη χριστιανική παρουσία στην M Ανατολή”.

dimpenews.com