Συριακό μαχητικό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Mig 21 συνετρίβη σε περιοχή της ΝΑ επαρχίας της Al-Sweida.Ο πιλότος διασώθηκε τραυματισμένος και αιχμαλωτίστηκε από φράξια του FSA.

Μέσα της συριακής αντιπολίτευσης αλλά και η υπηρεσία του BBC στην αραβική μεταδίδουν τώρα την είδηση……

Το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι συνετρίβη συριακό μαχητικό την Τρίτη στην ανατολική έρημο της Σουέντα. Σύμφωνα με αυτό καταρρίφθηκε από τις φράξιες Ανατολικός Μαύρος Στρατός και Δυνάμεις του Ahmed Alabdo και κατέπεσε στο κέντρο της κοιλάδας Mahmoud.

Ο πιλότος είναι ο Ali Helwa και το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο δηλώνεται από τρομοκράτες καθώς βομβάρδιζε τη βάση τους  »το στρατόπεδο » Ruweishid στα συροιρδοανικά σύνορα.

To αεροπλάνο συνετρίβη κοντά κι έξω από ζώνη αποκλιμάκωσης σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η figaro.

Οπως μεταδίδει το rt o  »Συριακός Μαύρος Στρατός » φράξια του  FSA ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα συριακό  MiG-21 στην Badia στα ανατολικά της Swaida.

« Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε στην περιοχή της Κοιλάδας (Wadi) Mahmoud κοντά στα ιορδανικά σύνορα », δήλωσε ο Saad al-Hajj, διευθυντής του γραφείου τύπου τηςοργάνωσης. « Η συριακή διοίκηση επίσημα δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

Ωστόσο τώρα το SANA μεταδίδει επικαλούμενο  στρατιωτική πηγή ότι υπάρχει πτώση πολεμικού αεροσκάφους ανατολικά της Σουέντα και μια έρευνα ήταν σ΄εξέλιξη για να προσδιορίσει τους λόγους.Το ίδιο αναφέρουν και τα sama η συριακή δηλ. κρατική τηλεόραση και το . To sana επικαλούμενο την στρατιωτική πηγή σημειώνει ότι ότι ένα αεροπλάνο μαχητικό κατέπεσε ενώ οδηγούσε μια αποστολή μάχης κατά τρομοκρατικών δικτύων στα περίχωρα της Soueidaa.

Ο πιλότος κατάγεται από περιοχή της Χομς την Talkalakh.

 

Στο Reuters o εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Μαύρος Στρατός Saad al Haj επαίρεται ότι έριξαν το ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος με αντιαεροπικά αλλά δεν αποκάλυψε τον τύπο……..

Στο πρώτο βίντεο που έδειξαν με πιλότο οι τρομοκράτες φαίνεται χτυπημένος να δέχεται κάποιες φροντίδες.L’image contient peut-être : 1 personne, debout

dimpenews.com