Ρωσο-συριακές διαπραγματεύσεις με αντάρτες για να τεθεί εκεχειρία σε Harasta,Douma στη Δαμασκό.

Αποτέλεσμα εικόνας για harasta syria

H Harasta, μια ωραία μικρή πόλη που βρίσκεται 5km ΒΑ της Δαμασκού, έρχεται να μπει στη διαδικασία των συμφιλιώσεων με βάση διαπραγματεύσεις που είναι σ΄εξέλιξη.

Τη Harasta θα τη δούμε σύντομα κάτω από τα χρώματα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. Η απόφαση απόσυρσης όλων των τρομοκρατών από τα περίχωρα της πρωτεύουσας ελήφθη σύμφωνα με κάποιες δημοσιογραφικές πηγές.

Η συριακή διοίκηση και η Ρωσία διαπραγματεύονται με τους αντάρτες για να επεκταθεί η εκεχειρία και σε Χαράστα,Ντούμα αναφέρει το alhayat.

Κολοσσιαία στρατιωτικά μέσα επενδύθηκαν,ρωσική αεροπορική υποστήριξη για να καμφθούν οι τρομοκράτες και να οδηγηθούν οι τρομοκράτες ν΄αποτραβηχθούν αμαχητί από τη Χαράστα.
Τα ελικόπτερα του συριακού στρατού πέταξαν τις τρεις τελευταίες ημέρες φυλλάδια με τα οποία καλούσαν τους πολίτες να πείσουν τους τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα τους γιατί δεν έχουν κανένα  μέλλον. 
Η Harasta είναι ο πρώτος δήμος που φέρεται ν΄αντιδρά θετικά στο κάλεσμα του στρατού προχθές προς το τέλος της ημέρας.

Ελπίζουμε ότι η Douma, άντρο όλων των ισλαμιστών του κόσμου θα κάνει το ίδιο και θα το κάνει αργά ή γρήγορα γιατί η απόφαση ν΄ανακοινωθεί η Δαμασκός πόλη ολοκληρωτικά ασφαλής ελήφθη εδώ και 3 ημέρες.

Η Μόσχα έκλεισε μια συμφωνία για «μείωση εντάσεων» στην Α Ghouta με φράξιες της  »αντιπολίτευσης » τέλη Ιουλίου.Αλλά η εκεχειρία στην Ghouta δεν εφαρμόστηκε ακόμη με πλήρη μορφή.Ενώ η φράξια του Ισλαμικού Στρατού την υπέγραψε απορρίφθηκε από το  «Σώμα Rahman».
dimpenews.com