Μαλί: αρχίζει η δίκη του τ. διοικητή της ισλαμικής αστυνομίας που κατηγορείται για ακρωτηριασμούς χεριών….

ο τ. διοικητής της ισλαμικής αστυνομίας που δικα΄ζετια για ακρωτηριασμούς

Αυτή την Παρασκευή στο Bamako αρχίζει η δίκη του Aliou Mahamar Touré . Είναι ο αρχηγός της ισλαμικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κατοχής του Gao από τους ισλαμιστές και που κυρίως κατηγορείται ότι έκοψε ο ίδιος προσωπικά χέρια υποτιθέμενων κλεφτών.

αρχείο

Αυτή είναι μια πολυαναμενόμενη δίκη που ξεκίνησε αυτή την Παρασκευή στο Μαλί στο  Bamako.Στο Gao, την εποχή που οι τζιχαντιστές ήλεγχαν ολοκληρωτικά την πόλη τον αναγνώριζαν από το μεγάλο του ύψος κοντά στα 2 μέτρα. Εκείνητην εποχή ο Aliou Mahamar Touré ήταν ο άνθρωπος φόβος και τρόμος στο Gao, όπου αυτός κυκλοφορούσε στο τιμόνι του ημιφορτηγού του επιβάλοντας ένα καθεστώς τρόμου επί των κατοίκων.

Οι ξένοι τζιχαντιστές βασίζονταν πάνω σε αυτόν τον ντόπιο του Gao, πρώην πωλητή δερμάτων ζώων πριν να πάνε στο Mujao, για να επιβάλουν το νόμο τους στην τοπική κοινωνία. Ο Aliou Mahamar Touré απολάμβανε το ρόλο του  με το πομπώδη τίτλο του « διοικητή της ισλαμικής αστυνομίας του Gao ».

Έκοβε χέρια μαστίγωνε τις γυναίκες

« Είναι η charia, ο ισλαμικός νόμος, που θα εφαρμόσουμε», είχε δηλώσει περήφανα στο RFI, σ΄ένα ρεπορτάζ από την πόλη του Gao, το 2012…

« Όταν έγινε μέλος της ισλαμικής αστυνομίας απαγόρευσε πολλά πράγματα. όχι ενδοιασμούς, όχι τσιγάρα, όχι αλκοόλ , όχι μουσική.Εμπόδιζε τους κατοίκους να κάνουν αυτό που ήθελαν. Επομένως είναι φανερό πως είναι ένας τρομοκράτης », καταθέτει στο μικρόφωνο του RFI ο Ousmane Amadou Maïga, ένας κάτοικος του  Gao ερωτώμενος το Μάρτιο από το  RFI .

αρχείο

Επίσης ο Aliou Mahamar Touré είχε κυρίως μαστιγώσει γυναίκες γιατί δεν έφεραν τοισλαμικό πέπλο.Κυρίως αυτός έκοψε χέρια υποτιθέμενων κλεπτών. Αυτή είναι μια από τιςπράξειςπου θα μπουν στη δικαστική ζυγαριά στη διαδικασία που άρχισε την Παρασκευή στο  Bamako.

Τουλάχιστον 8 από τα θύματά του θα παραουσιαστούν στη δίκη. « Με κατηγόρησε γιακλοπή.Δεν έκλεψα.Και αυτός κόβοντάς μου το δεξί χέρι ο Aliou [Mahamar Touré] με στέρησε δια βίου από το επάγγελμά μου : αυτό του οδηγού. Ζητάω δικαιοσύνη », λέει ένας οδηγός ακρωτηριασμένος στο δεξί τουχέρι. .rfi 18.8.17

 dimpenews.com