Σύλλληψη βελγίδας μαροκινής καταγωγής στην Κέρκυρα για τρομοκρατία…..

Ελληνικά και βέλγικα μέσα αναμεταδίδουν τη σύλληψη στην Κέρκυρα 22χρονης βελγίδας υπηκόου μαροκινής καταγωγής για εμπλοκή της σε τρομοκρατία ύστερα από ένταλμα σύλληψης της Europol.Το ένταλμα εκδόθηκε για “βέλγικο φάκελο τρομοκρατίας “, ανέφεραν το Σάββατο οι λιμενικές ελληνικές αρχές και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βελγίου αναφέρει το βέλγικο μέσο dh.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ελληνικών λιμενικών αρχών περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει σε ποια ακριβώς υπόθεση εμπλέκεται η γυναίκα.

”Συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε επιβατηγό πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα μια 22χρονη Βελγίδα υπήκοος, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.

 

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι η συλληφθείσα ταξιδεύει προς της Ελλάδα με πλοίο της Super Fast, που είχε προορισμό την Ηγουμενίτσα και ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα.

Μετά από κοινή επιχείρηση των λιμενικών αρχών και της ασφάλειας Κέρκυρας, η Βελγίδα –πιθανόν μαροκινής καταγωγής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- εντοπίστηκε στο πλοίο και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.”ert 19.8.17

dimpenews.com

 

%d bloggers like this: