Δεύτερη ημέρα της επιχείρησης  « η αυγή των υψιπέδων » και ο στρατός του Λιβάνου συνεχίζει την προέλασή του έναντι της ISIS.

Tην Κυριακή το πρωί ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε και νέες προελάσεις των μονάδων του στα υψώματα των χριστιανικών παραμεθόριων πόλεων Qaa και Ras Baalbeck.

« Οι μονάδες του στρατού προχώρησαν και ανέκτησαν το Dalil Om Jemaa, aστα ΒΑ των υψωμάτων του Douhour Khanzir », που βρίσκεται στα υψίπεδα του Ersal και της Ras Baalbeck,αναφέρει ο στρατός στο λογαριασμό του στο  Twitter, προσθέτοντας ότι  « οι τρομοκαρτικές ομάδες της ISIS παγιδεύτηκαν στη Wadi Martabia ».

Παράλληλα ο στρατός του Λιβάνου βομβαρδίζει από τα χαράματα με βαρύ πυροβολικό θέσεις της ISIS στα υψίπεδα του Ras Baalbeck. Ο στρατός έτσι ανέκτησε τους τομείς Kherbet Daoud και  Kherbet Tiné, μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο (Ani).

Την α΄μέρα των επιχειρήσεων ο στρατός του Λιβάνου ανέκτησε 30 km2, ήτοι το 1 τρίτο των συνόρων που ήλεγχαν οι τρομοκράτες.Σκοτώθηκαν 20 τζιχαντιστές και τραυματίστηκαν 6 στρατιώτες.Πριν την επιχείρηση 600 τρομοκράτες της ISIS ήταν παρόντες στην παραμεθόρια περιοχή και ήλεγχαν κατ΄εκτίμηση μια ζώνη 120 km2.OLJ  20.8.17

« Στ΄όνομα του Λιβάνου, στ΄όνομα των απαχθέντων λιβανέζων στρατιωτών, στ΄όνομα των μαρτύρων του στρατού, ανακοινώνω ότι η επιχείρηση « η αυγή του υψιπέδου » άρχισε », ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του στρατού του Λιβάνου Joseph Aoun.

dimpenews.com