Πηγές από το μέτωπο ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες της ISIS αποφάσισαν τη νύχτα να παραδοθούν στη  Hezbollah και πήραν αυτή την απόφαση λόγω του ότι οι μαχητές της τελευταίας έφθασαν σε απόσταση αναπνοής από το τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών στο ύψωμα Halima Qara. Το βράδυ του Σαββάτου συριακός στρατός και Hezbollah δεν απείχαν παρά 2 χλμ από το στρατηγικής σημασίας Halima Qara. Από εκεί η απόσταση που χωρίζει το στρατό Λιβάνου και Συρίας δεν είναι πάνω από 6 χλμ.
Οι πηγές δηλώνουν ότι οι τζιχαντιστές θα μεταφερθούν στην ύπαιθρο της  Deir al-Zour μετά την παράδοσή τους στην λιβανέζικη αντίσταση και ότι η συμφωνία έχει κλείσει και ότι ήδη η  Hezbollah κινείται για ν΄αποκαλυφθεί η τύχη των ομήρων λιβανέζων στρατιωτών.
Οι πηγές υπογράμμισαν ότι η αντίσταση αφότου εκμαιεύσει τα νέα για την τύχη των 8 ομήρων στρατιωτών θ΄αφήσει στο λιβανέζικο στρατό ν΄ανακοινώσει τα περί της τύχης τους .

Επίσης με βάση τη συμφωνία η Hezbollah  θα δεχθεί τα σώματα 4 δικών της μαχητών που θάφτηκαν στο συριακό Καλαμούν. (o πολεμικός ανταποκριτής Χουσείν Μουρτάντα 27.8.17)

dimpenews.com