από επίθεση της ISIS στο Ghanim Al Ali στη Raqqah…..

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή σφοδρές μάχες διεξάγονται στο στρατηγικής σημασίας Ghanim al Ali στο νότο της Ράκα μεταξύ του συριακού στρατού και των συμμάχων και της ISIS.Ενδεικτικά αναφέρει ότι έχουν μαζευθεί σε αυτόν τον άξονα νευραλγικής σημασίας για την προέλαση στρατού προς Ντέιρ Έζζορ χιλιάδες τζιχαντιστές από Συρία και Ιράκ.Γίνονται τιτάνιες μάχες.H ISIS πραγματοποίησε και νέες επιθέσεις κατά των θέσεων του συριακού στρατού με παγιδευμένα οχήματα. Εκτιμά ότι η συμμαχία των αμερικανών θα επιχειρήσει ν΄ανακόψει ή έστω να επιβραδύνει για ευνόητους λόγους την πρόοδο του συριακού στρατού προς Ντέιρ Έζζορ με κάθε τρόπο ακόμη και με αεροπορικές επιδρομές.

Ο στρατός κινείται από 3 άξονες προς την παγιδευμένη πόλη της Ντέιρ Έζζορ και ήδη μετά τις τελευταίες του επιτυχίες βρίσκεται ήδη στα 55χλμ. από αυτήν.

H ISIS δημοσιοποίησε φωτογραφία από σύριο στρατιώτη που διατείνεται ότι αιχμαλώτισε χθες στο κοντά στο χωριό Ghânim Al-‘Ali στα ΝΑ της επαρχίας Ράκα.Σύμφωνα με άλλες πηγές  συριακά και ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τρομοκρατών στο χωριό Ghânim Al-‘Ali.

Ο στρατός ανακατέλαβε το 80 τοις εκατό του εδάφους που είχε απωλέσει στο Νότο της Ράκα.

dimpenews.com