Δήλωση βόμβα από Nasrallah : Συνάντησα τον Assad στη Δαμασκό….Του ζήτησα να δεχθεί την εκκένωση των τζιχαντιστών από το Λίβανο….

 

O ΓΓ του σιίτικου κόμματος του Λιβάνου της Hezbollah ο Hassan Nasrallah, που ζει σε μυστική διαμονή εδώ και μια δεκαετία διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι πήγε στη Δαμασκό για να ζητήσει από τον πρόεδρο Bachar al-Assad να δεχθεί τη συμφωνία εκκένωσης των τζιχαντιστών από Λίβανο προς Συρία με αναταλλαγή στρατιωτικές πληροφορίες που θ΄αφορούσαν την τύχη των απαχθέντων στρατιωτών του Λιβάνου.

Ο 57χρονος Hassan Nasrallah δεν κάνει παρά σπάνιες εμφανίσεις ύστερα από τον πόλεμο του 2006 με το Ισραήλ.Εμπιστεύθηκε το 2014 ότι άλλαζε συχνά τόπο κατοικίας μέσα σε κλίμα άκρας μυστικότητας.

“Πήγα στον πρόεδρο Bachar al-Assad.Πήγα προσωπικά στη Δαμασκό”, είπε σε ομιλία του που διαδόθηκε σε μεγάλη οθόνη μπροστά σε πολλές χιλιάδες των οπαδών του στο Baalbeck χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία αυτής του της επίσκεψης  που έλεβε χώραν πριν τη σύναψη της συμφωνίας που επήλθε το τελευταίο week-end.

Ανέφερε ότι είπε στον σύριο πρόεδρο “έχουμε έναν ανθρωπιστικό λόγο, ευχόμαστε να μας βοηθήσετε ” δεχόμενος οι τζιχαντιστές να μεταφερθούν προς την Α Συρία.

“Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε την τύχη των απαχθέντων στρατιωτών παρά δια μέσου αυτής της συμφωνίας”, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Assad βρέθηκε σε αμηχανία από το αίτημα.

“Μου είπε αυτό το θέμα θα με βάλει σε αμηχανία”, πρόσθεσε ο αρχηγός της  Hezbollah,προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο  Assad αποδέχθηκε το αίτημα.Του είπα ότι αν η μάχη στα υψίπεδα των (χριστιανικών) Qaa και Ras Baalbeck τελειώσει χωρίς να έχουμε πληροφορίες αναφορικά με τη τύχη τωνστρατιωτών του Λιβάνου αυτό θα ήταν προβληματικό.Ο σύριος πρόεδρος  μου γνωστοποοίησε ότι η εκκένωση των τζιχαντιστών θα ήταν ενοχλητικό γι αυτόν αλλά ήταν έτοιμος να δεχθεί για το συμφέρον του Λιβάνου.Γι αυτό ευχαριστούμε τον πρόεδρο  Assad και το συριακό λαό για τη συμβολή του σε αυτήν την απελυθέρωση”. newstrotteur,OLJ 31/08/2017

dimpenews.com