Ο συριακός στρατός σύμφωνα με κάποιες πηγές ανέκτησε τα Bir Qusaybah και Tar at Turayfawi που απέχουν λιγότερα από  17 km από την πόλη της Deir ez-Zor.

To southfront αναφέρει από την πλευρά του ότι ο συριακός στρατός,οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας και κάποιες μονάδες φιλοκυβερνητικών σιίτικων πολιτοφυλακών υποστηριζόμενοι από τη ρωσική αεροπορία γρήγορα προελαύνουν προς την παγιδευμένη από την ISIS πόλη της Deir Ezzor.

Κι αυτό το μέσο επιβεβαιώνει ότι ο (SAA) απελευθέρωσε Ber Qusaybah, Tar Turayfawi, Qasr Turayfawi από ISIS, και εισέρχεται στα πετρελαικά πεδία Kharata στην επαρχία Deir Ezzor.Έτσι απέχει λιγότερο από 20km από την παγιδευμένη.

Νωρίτερα ο στρατός απελευθέρωσε το όρος Nuzayrat το όρος Adimah Mount και μπήκαν στην περιοχή του όρους Nirman και δεσμεύθηκαν σε μάχες με ISIS.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του προελαύνουν τώρα προς θέσεις της ISIS από δυο κατευθύνσεις:

Από την κατεύθυνση Sukhna προς Kobajep.
Από την κατεύθυνση του τριγώνου Bishri προς Ash Sholah.

Tα χωριά Kobajep και Ash Sholah είναι τα τελευταία ισχυρά σημεία που έχει η  ISIS στον αυτοκινητόδρομο Palmyra-Deir Ezzor. Αν ο στρατός απελευθερώσει Kobajep και Ash Sholah θα μπορέσει να φτάσει στην Deir Ezzor στο εγγύς μέλλον.

UPDATE Σύμφωνα με το shamfm o στρατός ανέκτησε τον 6ο πύργο τηλεπικοινωνιών κοντά στην AShulah στα ΝΔ της Deir Ezzor και αιχμαλώτισε έναν αριθμό τρομοκρατών.Είναι πλέον στα 10χλμ από την Ντέιρ Έζζορ.

dimpenews.com