Συριακό ΓΕΣ για Ισραήλ: υποστηρίζετε την ΙSIS και την τρομοκρατία.Το Ισραήλ βομβάρδισε θέση του συριακού στρατού στο Masyaf στη Χάμα.Σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες.

 

Διπλή επιθετική ενέργεια του Ισραήλ κατά Λιβάνου και Ισραήλ.Την επομένη της στρατηγικής νίκης του συριακού στρατού στη Ντέιρ Έζζορ που σηματοδοτεί την τελική επικράτιση του συριακού στρατού επί της ISIS οι ισραηλινοί χτυπούν τον συριακό στρατό.

H ισραηλινή αεροπορία παραβιάζοντας τον εναέριο χώροτου Λιβάνου βομβάρδισε τα ξημερώματα της Πέμπτης μια θέση του συριακού στρατού κοντά στο Masyaf, στην επαρχία της Hama, στη Συρία σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού και τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Η δήλωση του συριακού ΓΕΣ έχει ως εξής :Στις 2.42 h ο ισραηλινός εχθρός από τον εναέριο χώρο του Λιαβάνου εκτόξευσε πολλούς πυραύλους που στόχευσαν μια από τις στρατιωτικές θέσεις μας κοντά στο Μasyaf.Προκάλεσαν υλικές ζημιές και την απώλεια 2 στρατιωτών.
Αυτή η επίθεση αποτελεί απεγνωσμένη απόπειρα για την αναπτέρωση του ηθικού των τρομοκρατικών συμμοριών “, μετά τις διαδοχικές νίκες  του συριακού αραβικού στρατού κατά της τρομοκρατίας , και επιβεβαιώνει την άμεση υποστήριξη του Ισραήλ στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.OLJ/AFP 07/09/2017

 Το Γεν. Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες γι αυτή τιςεπειθετικές ενέργειες επί της ασφάλειας καισταθερότητας της περιοχής και επαναβεβαιώνει την αποαφασιστικότητά του να συντρίψει την τρομοκρατία στο σύνολο της επακράτειας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. 7/9/2017

Σύμφωνα με κάποια ισραηλινά μίντια οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων. Άλλες ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα επιστημονικό κέντρο έρευνας που στοχεύθηκε εξειδικευμένο κυρίως στην ανάπτυξη χημικών όπλων.

Η   αναφέρει ότι σύμφωνα μ΄αναφορές το Ισραήλ επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις με χημικάόπλα στη Συρία και η συριακή πλευρά επιβεβαιώνει την επίθεση καιότι σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες. Μέλη της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι 4 ισραηλινά αεροσκάφη μετείχαν στην επίθεση.Το Ισραήλ στόχευσε Κέντρο επιστημονικών ερευνών, μια εγκατάσταση για ναάπτυξη χημικών όπλων πλησίον της πόλης Masyaf στη Κ Συρία σημειώνουν οι αναφορές.Πολύ νωρίς την Πέμπτη καπνός ήταν ορατός στην περιοχή.Δυνάμεις της αντιπολίτευσης είπαν ότι στοχεύθηκε ένα εργοστάσιο ανάπτυξης χημικών όπλων του συριακού κράτουςκαι της
Hezbollah.Τα μέσα του Λιβάνου μετέφεραν την παρουσία ισραηλινών μαχητικών στον λιβανέζικο εναέριο χώρο.

Ο  τ, επικεγφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ ο  Amos Yadlin στο tweeter αναφέρει ότι η ισραηλινή επίθεση δεν ήταν ρουτίνας και ότι ο στόχος είναι ένας συριακό στρατιωτικό  επιστημονικό κέντρο παραγωγής , όπου, μεταξύ άλλων, κατασκευάζονται βλήματα ακριβείας και άλλα όπλα.Ο Yadlin είπε ότι το εργοστάσιο επίσης παράγει χημικά όπλα.haaretz.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση απόισραηλινής πλευράς.

dimpenews.com