Νέα πρόκληση των ισραηλινών την Παρασκευή μια ημέρα μετά τους βομβαρδισμούς από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία στρατιωτικής συριακής θέσης στο Masyaf στην επαρχία της Χάμα.

Iσραηλινό πεζικό εισέβαλε σε συριακό έδαφος στην επαρχία Quneitra.Παράλληλα ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν το συριακό εναέριο χώρο.Διείσδυσαν  σε περιοχή που ελέγχει η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) η τ. Αλ Νούσρα το συριακό παρακλάδι της AlQaeda στον άξονα  Bir Ajam στο συριακό κυβερνείο της Quneitra.Σύριοι ακτιβιστές μεταφέρουν τώρα ότι εθεάθησαν ισραηλινά μαχητικά να πετούν πάνω το χωριό Bir Ajam στην περιοχή της Quneitra στη Συρία.Το alalam αναμεταδίδει με την επισήμανση  »έκτακτο » την είδηση επικαλούμενο πολεμικό του ανταποκριτή κι αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός διείσδυσε τουλάχιστον 200μ στο εσωτερικό συριακού εδάφους.Κι άλλα αραβόφωνα μέσα (π.χ mulhak) κι ακτιβιστές μιλούν για διείσδυση-εισβολή του ισραηλινού στρατού στον ίδιο άξονα.

Όπως μεταδίδει τώρα το  alalam μια ομάδα ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εισέβαλε στο συριακό έδαφος στην επαρχία της  Quneitra.

Ο ανταποκριτής του Al-Alam, αναφέρει ότι συντονισμένα άνδρες της τσαχάλ εισέβαλαν στον άξονα του χωριού « Bir Ajam » στα υψίπεδα του Golan, στα ΝΔ.
Η πηγή διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στην περιοχή με αριθμό στρατιωτών πεζικού μια στρατιωτική μπουλντόζα και ένα τανκ. Η κωμόπολη Bir Ajam βρίσκεται ενός της συριακής επαρχίας Quneitra, στο 1 km από το κατεχόμενο από τους ισραηλινούς συριακό έδαφος και θεωρείται δήμος που συναθροίζει και τα χωριά  (Brega, Ruehina και Tartous Halabi).alalam

Kαι το jisrtv αναμεταδίδει την εισβολή εντός 200μ επί συριακού εδάφους ισραηλινών στρατιωτών.

Άλλο πρακτορείο δίνει τώρα φωτογραφία με λεζάντα ότι τανκ ισραηλινό Merkava έχει εισχωρήσει σε συριακό έδαφος στον άξονα Bir Ajam.

dimpenews.com