M΄εντολή Πούτιν ο Sergey Shoygu πήγε στη Δαμασκό και συναντήθηκε με Αssad.

 

O Yπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoygu επισκέφθηκε σήμερα τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Bashar al-Assad, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η επίσκεψη έγινε ύστερα από αίτημα του  Βλαδίμηρου Πούτιν.
Το ανακοινωθέν τονίζει: “καθ΄υπόδειξη του ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, ο Υπ.Άμυνας Sergey Shoygu πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Δαμασκό κατά την οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Bashar al-Assad”.

Ο Σοιγκού συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον Άσαντ το ζήτημα της σταθεροποίησης της κατάστασης στη Συρία και τη λειτουργία των ζωνών αποκλιμάκωσης και τη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας στο πληθυσμό.

Κατά την επίσκεψή του στη Συρία ο ρώσος υπουργός συζήτησε με τον Άσαντ τη στρατιωτική συνεργασία όσο και στρατιωτικής-τεχνικής ανάμεσα σε Μόσχα Δαμασκό.

“Οι πλευρές κατά τη συνάντηση τα θέματα προετεραιότητας που συζήτησαν ήταν η στρατιωτική όσο και στρατιωτική-τεχνική συνεργασία στο πλαίσιο των επιτυχημένων  επιχειρήσεων  των κυβερνητικών συριακών δυνάμεων υπό την  υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας για την εξολόθρευση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS”.sputnik-afp tass

H συριακή προεδρία αναφέρει ότι συζητήθηκε η περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία ώστε να ολοκληρωθεί η εξάλειψη τρομοκρατών από τη Deir Ezzor.Eπιβεβαίωσαν και οι 2 πλευρές τη θέληση να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ώστε αυτή να εξαλειφθεί εντελώς κι οριστικά γιατί αυτός είναι ένας πόλεμος κρίσιμος όχι μόνο για τη Συρία  αλλά και όλη την περιοχή και οι συνέπειές του θα είναι καθοριστικές για το μέλλον των λαών της.

dimpenews.com