αρχείο

Σύμφωνα με πληροφορίες η επαρχία του Ιντλίμπ  με βάση τις διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις θα είναι τριζωνική.Η πρώτη ζώνη θα επιβλέπεται από Ρωσία και Ιράν και θα υπάρχει παρουσία του συριακού στρατού.Στη δεύτερη που θα είναι κατ΄εξοχήν ζώνη αποκλιμάκωσης θα είναι  εγγυήτρια η Τουρκία. Η τρίτη  θα χαρακτηρίζεται από προσπάθειες ελαχιστοποίησης των μελών της αλ Νούσρα με κάθε μέσο ακόμη και με μάχες.

Επίσης προβλέπεται μια περιοχή η οποία δεν θα υπάγεται σε αυτές τις 3 ζώνες αποκλιμάκωσης όπου επίσης θα υπάρξουν μάχες με Αλ Νούσρα στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις.

To sputnik αναφέρει ότι  επιτεύχθηκε συμφωνία στ΄Άστανα και ότι οι περιοχές μειωμένης έντασης στο Idlib που έχουν οι  »αντιπολιτευόμενοι » θα ελέγχονται από την Τουρκία και αυτές που ελέγχονται από το κυβερνητικό στρατό θα ελέγχονται από δυνάμεις Ρωσίας και  Ιράν.
Μια πηγή που μίλησε στον Sputnik σημείωσε ότι τα μέρη έχουν συντάξει κοινές δηλώσεις και τέσσερα έγγραφα που σχετίζονται με αυτά.

To Reuters πριν από λίγο πιστοποιεί από την πλευρά του αυτές τις ζυμώσεις και διεργασίες που γίνονται στ΄΄Αστανα  για το ποιές δυνάμεις θ΄αναπτυχθούν στο Ιντλίμπ αφού αναφέρει ότι γίνονται σχετικές συζητήσεις επ΄αυτού.Παράλληλα επικαλείται το Anadolu και μεταφέρει ότι Ρωσία, Ιράν και Tουρκία συμφώνησαν για τα όρια της ζώνης αποκλιμάκωσης στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Oι 3 χώρες Ρωσία,Ιράν ,Τουρκία θ΄αναπτύξουν «δυνάμεις ελέγχου της αποκλίμακωσης» στην περιοχή του Idleb και σε «κάποια μέρη» των περιοχών Λαττάκεια,Χάμα,Χαλέπι στη Συρία σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μετά από 2 ημέρες συνομιλιών στ΄ Astana.

dimpenews.com