Ο συριακός στρατός θα διασχίσει τον Ευφράτη σε λίγο καιρό ακόμη κι αν αυτό αποτελέσει ένα σοκ για τις ΗΠΑ την συμμαχία τους και τους συνεργάτες τους κούρδους των YPG SDF.

Στην επιχείρηση της διέλευσης του Ευφράτη θα λάβουν μέρος  1,000 άνδρες των δυνάμεων ελίτ της Δημοκρατικής Φρουράς, της στρατιωτικής ασφάλειας ,της 17 Μονάδας και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της πολεμικής αεροπορίας.Καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά συμφωνία με τη συμμαχία δεν θα εμποδίσει την υλοποίηση που έχει ληφθεί για την διέλευση του Ευφράτη καιτην πρόσβαση στην ανατολική όχθη.

Οι πληροφορίες αυτές προφανώς αφορούν την μαζική επέλαση του συριακού στην άλλη όχθη καθώς η εκπρόσωπος του ρωσικού υπ.Εξωτερικών η Maria Zakharova ανακοίνωσε χθες ότι ο συριακός στρατός πέρασε στην Αν.όχθη του Ευφράτη σ΄ένα σημείο.

Μετά την αμερικανική συμμαχία και οι SDF είχαν διαμηνύσει στο συριακό στρατό να μην περάσει στην ανατολική όχθη. »Τώρα είμαστε στα 3 km από την ανατολική όχθη του Ευφράτη μόλις οι δυνάμεις μας φθάσουν στηνπεριοχή κάθε πυροβολισμός θα θεωρηθεί ως επίθεση στο στρτατιωτικό συμβούλιο,” αυτά τα ευτράπελα είπε ο Abu Khawla, διοικητής της SDF που είναι μέρος της κουρδ. συμμαχίας του Deir Ezzur Military Council.

Σήμερα ο συριακός στρατός απελευθέρωσε τα Hawijah Mari’iyah , Mari’iyah χωριά (14 km²) κατά μήκος του Ευφράτη στα ΝΑ της Deir Ezzor.

dimpenews.com