Ένας χριστιανός πακιστανός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία γιατί έστειλε από το τηλέφωνό του σ΄ένα γνωστό του ένα ποίημα  που κρίθηκε επιθετικό για το islam, ανέφερε ο δικηγόρος του την Παρασκευή.

Συνελήφθηκε τον Ιούλιο του 2016 έχοντας κατηγορηθεί από ένα μουσουλμάνο τον Yasir Bashir, ότι του έστειλε ένα επιθετικό ποίημα για τον Μωάμεθ στην εφαρμογή του Whatsapp.

Ο κατηγορούμενος, Nadeem James, « καταδικάστηκε σε θάνατο την Πέμπτη για βλασφημία « , δήλωσε στο AFP ο συνήγορός του ο Anjum Wakeel.

« Ο πελάτης μου θα προσφύγει σ΄ανώτερο δικαστήριο καθώς παγιδεύθηκε από τον φίλο του που δεν εκτιμούσε το ότι ο James σύχναζε με μια νέα κοπέλα μουσουλμάνα « , εξήγησε ο Me Wakeel.

Το δικαστήριο έγινε εντός φυλακής για λόγους ασφαλείας καθώς μουσουλμοάνοι διευθύνοντες είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά του James και της οικογένειάς του. Τα γεγονότα συνέβησαν στην πόλη Sarai-Alamgir στο βορρά της επαρχίας Pendjab.

Η θανατική ποινή για βλασφημία εισήχθηκε στο Πακιστάν  το 1986 υπ΄πο το στρατιωτικό καθεστώς του στρατηγού Mohammed Zia ul-Haq (1977-1988). AFP 15.9.17

dimpenews.com

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s