Σύμβουλος του Άσαντ: θα επιτεθούμε στους SDF.Θέλουν τα πετρέλαια δεν θα τα πάρουν.Θα ελευθερώσουμε τη χώρα από κάθε παράνομη δύναμη.

Bouthaina Shaaban

Μια σύμβουλος του προέδρου Bachar el-Assad διαβεβαίωσε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πολέμήσει όλες τις ένοπλες δυνάμεις συμπεριλαμβανομένων αυτών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και που θα εναντιώνονταν στην απελευθέρωση της χώρας από το συριακό στρατό.

Η Bouthaina Shaaban δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Al-Manar, ότι « είτε είναι οι SDF (που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ), η Daesh ή  όποια άλλη ξένη παράνομη δύναμη εντός της χώρας , εμείς θα συγκρουστούμε και θ΄αντιδράσουμε κατ΄αυτών ώσπου η χώρα μας να ελευθερωθεί από κάθε επιτιθέμενο».

Τόνισε ότι οι SDF κατέλαβαν εδάφη που προηγουμένως ήλεγχε η Daesh χωρίς μια μπιστολιά  και φαίνεται ότι υπάρχει μια συνεργασία με τους τακφιριστές. Κατηγόρησε επίσης την κούρδικη πολιτοφυλακή ότι επιχειρεί να κατακτήσει ζώνες με πετρελαικά κοιτάσματα και διευκρίνισε ότι  «δεν θα πάρουν αυτό που θέλουν».Τέλος είπε ότι τα σχέδια διαίρεσης της Συρίας απέτυχαν. al manar 15.9.17

dimpenews.com