Ένα παγιδευμένο μοτοποδήλατο εξεράγει κοντά στο κτίριο της UNICEF στο κέντρο του Qamishli σήμερα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές η βόμβα ήταν προσαρμοσμένη σε μια μηχανή στο Πάρκο Seyahi κι εξεράγη στις 19:45 τοπική ώρα τη Δευτέρα. 4 πολίτες τραυματίστηκαν συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας κι ενός παιδιού. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε το συμβάν και κάνει λόγο για τουλάχιστον 4 τραυματίες.Το Islamic State μεταδίδει μέσω του πρακτορείου του Amaq ότι στόχευσε όχημα των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Δεν διεκδίκησε ρητά την επίθεση αναφέρει το Reuters.

Η πόλη βρίσκεται στην επαρχία της Hassakah και αλληλοδιεκδικείται από το κουρδικό στοιχείο και την φιλοκυβερνητική πλευρά στην οποία υπάρχει μεγάλη κοινότητα συρορθόδοξων.Υπάρχει ένταση διακοινοτική το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα οι συρορθόδοξοι με παραδοσιακούς χορούς εόρτασαν στην Bab Touma, δείχνοντας την υποστήριξή τους στη συριακή κυβέρνηση.Χθες ο πρόεδρος Άσαντ μαζί με τον συρορθόδοξο πατριάρχη χαιρέτισαν το συνέδριο της συρορθόδοξης νεολαίας στη Δαμασκό.Το Qamishli,  ιστορικά κατοικείται από τους syroyo.

Οι τελευταίες πληροφορίες δίνουν τελικά νεκρό τον 7χρονο Ζαχαρία Χασάν..

L’image contient peut-être : intérieur

dimpenews.com