ρωσικά sukhoi πάνω από Χάμα 19.9.17

Οι τζιχαντιστές της Hay’at tahrir Shaam τ.Αλ Νούσρα έκαναν μια επίθεση ευρείας κλίμακας σήμερα νωρίς το πρωί σε θέσεις του στρατού στη ΒΑ Χάμα. Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε εντατικά θέσεις τους στο Ν του Ιντλίμπ που είναι το ορμητήριό τους σε Al-Haybat και Maarat an-Nu’man. Ο συριακός στρατός λόγω της σφοδρότητας της επίθεσης σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές αποσύρθηκε από τα χωριά Abu Hanaya,al Talisiyah,al Shaatha και το ύψωμα al Suda στη Β Χάμα κοντά στην κωμόπολη Maan που ελέγχει ο στρατός.

Μάχες διεξάγονται μεταξύ των Tahrir al-Sham / Jaish al-Izzah /ισλαμικό κόμμα του Turkestan και συριακού στρατού κοντά στο Maan στη Β Χάμα. Συριακά αεροσκάφη σφυροκοπούν θέσεις τρομοκρατών σε al Shaatha,Morek και Skeik στην επαρχία της Χάμα.

Καταστράφηκαν 3 συριακά μαχητικά ή ελικόπτερα από επίθεση με ρουκέτες Grad των τρομοκρατών κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Χάμα.

Η οργάνωση Tahrir al-Cham, που κυριαρχείται από την τ.Αλ Νούσρα της el-Qaëda επιτέθηκε στη Β Χάμα και κατέκτησε 2 χωριά σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH.

Αυτή η επίθεση επέφερε « αεροπορικά χτυπήματα κατά των γραμμών ανεφοδιασμού των επιτιθέμενων σε Ν Idleb και Β Hama », αναφέρει η ίδια πηγή στο AFP.

Η Tahrir al-Cham « Απελευθέρωση του Sham » με πολλές φράξιες τρομοκρατικές έθεσε υπό τον έλεγχό της χωριά , στην Αν. Hama την Τρίτη λίγες ώρες μετά την επίθεση στον ΒΑ άξονα της επαρχίας.

Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν πυροβολικό, ρουκέτες και παγιδευμένα οχήματα αρχικά κατά των χωριών Al-Shaatha και Ma’an όπου εδρεύει ο στρατός. (orient-news,qasion)

Ρωσικά και συριακά μαχητικά πραγματοποιούν εντατικές επιδρομές Latamna, Kafarzita, Murak κι al Shaatha στη Β Hama.

Tahrir al-Cham, une coalition jihadiste dominée par l’ex-branche d’el-Qaëda et qui n’est pas concernée par l’arrêt des hostilités, a lancé une offensive contre des positions du régime dans la province de Hama, où elle a conquis deux villages, selon l’OSDH.

Cette offensive a entraîné « des frappes aériennes contre les lignes de ravitaillement des assaillants, dans le sud d’Idleb et dans le nord de Hama », a indiqué à l’AFP le directeur de l’ONG, Rami Abdel Rahmane.

dimpenews.com