Mάχες συριακού στρατού και ISIS στη Hawija Sukkar στη Deir Ezzor.O στρατός ελέγχει το 50%.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή πολύ σκληρές μάχες γίνονται  στη Hawija Sukkar με τον στρατό να ελέγχει το 50% του χωριού  και την άφιξη στρατευμάτων στο αγρόκτημα Khulousi.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Conoco τέθηκε υπό τον έλεγχο των Αμερικανών ενώ στο πεδίο της μάχης εισήλθαν περισσότεροι από 200 Κούρδοι στο πεδίο της μάχης με τη Daesh. Kαταστράφηκε ένα αμερικάνικο τανκ ενώ καταλήφθηκε ένα άλλο στα σύνορα του χωριού Khasham.
Έντονες μάχες στον τομέα του εργοστασίου για την περικύκλωσή του πεδίου  του φυσικού αερίου Conoco και τις επόμενες ώρες η Hawija Sukkar θα απελευθερωθεί πλήρως και o στρατός θα έχει πρόσβαση στη γέφυρα Al-Basiya στην περιοχή της Deir Ezzor.

Επίσης στην πόλη της Ντέιρ Έζζορ γίνονται πολλές εκκλήσεις εκ μέρους του πληθυσμού που είναι στις παγιδευμένες συνοικίες για να δοθεί η δυνατότητα νά νοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος και να βγουν παιδιά γυναίκες και υπερήλικες προς τις ασφαλείς περιοχές.

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε στο διάστημα 10 με 23 Σεπτέμβρη 44 πόλεις,χωριά ,οικισμούς στη δυτική περιφέρεια της Deir al-Zour και νότια της πόλης της Hama.

dimpenews.com