Σήμερα οι  κουρδικές πολιτοφυλακές άσκησαν ρατσισμό εναντίον μαθητών του σχολείου της Γρανάδας στην Αl Hassakah που απορρίπτουν το επιβαλόμενο κουρδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν και να κλωτσήσουν μερικούς νεαρούς μαθητές και μαθήτριες με  άσχημο τρόπο, ενώ με ένα όπλο χτύπησαν στο κεφάλι ένα κορίτσι!

Όταν οι δάσκαλοι προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους μαθητές και να τους απομακρύνουν από το σχολείο, οι  πολιτοφυλακές τους αντιμετώπιζαν σαν εγκληματίες … Τα συριόπουλα είναι ταπεινωμένα επειδή θέλουν να κρατήσουν τη συριακή αραβική τους ταυτότητα. Ταυτόχρονα, κούρδοι σπουδαστές σε δημόσια πανεπιστήμια και σχολεία σε Δαμασκό, Homs, Lattakia και Tartous και απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία! Το βίντεο δείχνει τους μαθητές κατά την απομάκρυνσή τους από το σχολείο να τραγουδούν το σύθνθημα    »Αλλάχ Σουρία Bashar ou bes », που σημαίνει ότι  »ο Θεός, η Συρία και ο Bashar είναι το μόνο που θέλουμε! »

Η είδηση διακινείται από τα τοπικά μέσα.

Από το τέλος καλοκαιριού στην επαρχία της Al Hassakah στη Συρία έχει διαμορφωθεί ένα μαθητικό κίνημα με τη συμμετοχή και λαού που διαμαρτύρεται για την εισαγωγή κουρδικού προγράμματος στα δημόσια σχολεία.Έχουν γίνει διαδηλώσεις.Οι κούρδοι απάλειψαν την αραβική γλώσσα επέβαλαν την κουρδική, κατάργησαν την ιστορία της Συρίας κλπ.Επέβαλαν διώξεις συλλήψεις σε δασκάλους και διευθυντές που αρνούνται να υποταχθούν στα σχέδια τους.Από τις προσόψεις των δημόσιων σχολείων έσβησαν τις επιγραφές με τα διακριτικά των σχολείων στην αραβική.

H σημερινή επίθεση κατά των μαθητών έγινε στο Καμισλί στην επαρχία της Χάσακα.

dimpenews.com