Από τις 19 ως τις 29 Σεπτέμβρη η ρωσική πολεμική αεροπορία σκότωσε  2.359 τρομοκράτες στη Συρία σύμφωνα με το ρωσικό Υπ.Άμυνας.Περίπου 2.700 τζιχαντιστές τραυματίστηκαν ανέφερε το υπουργείο. Μεταξύ των εξτρεμιστών που εξολοθρεύθηκαν είναι και 16 διοικητές διαφόρων επιπέδων.

«67 οχυρά, 27 τανκ, 21 συστήματα εκτόξευσης ρουκετών, 149 οχήματος παντός εδάφους με βαρύ πυροβολικό, 17 οχήματα αυτοκτονίας και 51 αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν», διευκρίνισε το υπουργείο.

Στο στάδιο αυτό ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία επιχειρεί για να τελειώσει μια στρατιωτική επέμβαση στ΄ανατολικά της επαρχίας της Deir ez-Zor που προσβλέπει στην περικύκλωση και στην καταστροφή μιας μεγάλης ομάδας περισσοτέρων από 1.500 τρομοκρατών της  Daech που ήρθαν από το ιρακινλο έδαφος.sputnik

Tην ίδια στιγμή και σε αυτήν την κατέυθυνση ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να ελευθερώσει την πόλη  Al Mayadin (νέα πρωτεύουσα της ISIS και μεγάλο οχυρό της όπου εδρεύουν πλέον οι διοικητές της οργάνωσης με τις οικογένειές τους).

Στο μεταξύ 170 ρώσοι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν εργασίες εξουδετέρωσης εκρηκτικών κι αποναρκοθέτησης στη Ντέιρ Έζζορ.

2 χρόνια μετά την αρχή της ρωσικής αεροπορικής επιχείρησης στη Συρία πάνω από 89% του συριακού εδάφους απελευθερώθηκε από την Daech. 

Ενώ σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές ο στρατός απελευθέρωσε 135km2 από υποστηρίζομενες ομάδες από τις USΑ στη ΝΑ Συρία.

dimpenews.com