Διακινείται βίντεο από το πρακτορείο Αmaq 3.10.17 που σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται απεικονίζει τους 2 ρώσους στρατιώτες που φέρονται να αιχμαλωτίστηκαν απο την ISIS στην περιοχή της συριακής πόλης  Choula-Deir Ezzor.Ο δεύτερος υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.Η Ρωσία είχε στις 28.9.17 αρνηθεί αυτή την εξέλιξη.

O ένας από τους δύο στο βίντεο μιλάει ρωσικά.Σύμφωνα με πηγές αιχμαλωτίστηκαν στην επαρχία της Ντέιρ Έζζορ.

O ένας αιχμάλωτος μιλάει ρώσικα και λέει ότι ονομάζεται Zapalotny Roman, και συνελήφθηκε με το φίλο του τον Tsurkanov Gregory, μετά από αντεπίθεση της  ISIS στην πόλη  Shula στην δυτική περιφέρεια της  Deir ez-Zoor.

εν ζωή

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤASS το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας αντικρούει τους ισχυρισμούς ότι δύο Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην επαρχία της Deir ez-Zor της Συρίας, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά ούτε στη Deir ez-Zor ούτε σε οποιαδήποτε άλλη συριακή επαρχία.
« Όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες που υπηρετούν στη Συρία εκτελούν τα καθήκοντά τους », ανέφερε το υπουργείο την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι 2 αιχμάλωτοι είναι ρώσοι πολίτες γεννηθέντες αντίστοιχα το 1978 και το 1979.Δεν είναι στρατιώτες που ν΄ανήκουν στη δύναμη του ρώσικου τακτικού στρατού.Ο  Zapalotny Roman στο παρελθόν ανήκε σε παραστρατιωτικό σχηματισμό κοζάκων ενώ ο  Tsurkanov Gregory είχε μετάσχει στις επιχειρήσεις στην τ. Γιουγκοσλαβία.Είναι εθελοντές που πιθανότατα πολεμούσαν στο πλευρό του συριακού στρατού. Εμφανώς η δήλωση που έκαναν στην κάμερα ήταν αποτέλεσμα βίας των τρομοκρατών αφού φέρουν έντονα σημάδια βασανισμού. Ο δεύτερος ο Tsurkanov Gregory παραμένει σιωπηλός και τα βιογραφικά στοιχεία του τα δίνει ο σύντροφός του.

dimpenews.com