Μετά την αρχή της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε Συρία και Ιράκ οι τρομοκράτες δημιουργούν σημεία υποστήριξης σε άλλες χώρες και περιοχές του κόσμου δήλωσε την Τετάρτη ο  Vladimir Poutine.

Οι επιθέσεις σε Συρία, Ιράκ δεν επέτρεψαν ακόμη την πρόκληση μαις ολοσχερούς καταστροφής των τζιχαντιστών και των επιθέσεων τους όλο και πιο συχνών το τελευταίο διάστημα ανασύροντας στο φως της αναγκαιότητα να εναωθούμε έναντι της τρομοκρατίας ανέφερε ο Vladimir Poutine.

«Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ δεν επέτρεψαν την οριστική καταστροφή της υποδομής και της δυναμικής μάχης των τρομοκρατικών οργανώσεων.Αφότου τροποίησαν την τακτική τους οι τζιχαντιστές μαχητές προχώρησαν στη δημιουργία νεών σημείων υποστήριξης σε άλλες χώρες και περιοχές », δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος εκφραζόμενος σε μαι σύσκεψη των αρχηγών των υπηρεσιών εξωτερικής ασφάλειας που είναι  partenaires του ρωσικού FSB.

Σ΄αυτό το πλαίσιο ο Πούτιν έκρινε ότι οι τρομοκράτες που ακολούθησαν μια ιεδολογική προετοιμασία στις εμπόλεμες ζώνες πριν να επιστρέψουν στις χώρες τους  αντιπροσωπεύουν έναν ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο.

«Αυτό το δυναμικό τςη διεθνούς τρομοκρατίας οφείλει γρήγορα ν΄αναχαιτιστεί και να εξουδετερωθεί εγκαίρως », πρόσθεσε ο Vladimir Poutine.

Για να συμπεράνει ότι: «Είμαστε υπέρ μιας πολύπλοκης αντιτρομοκρατικής προσέγγισης, κατά της προπαγάνδισης της ιδεολογίας της,της χρηματοδότησης των παράνομων ένοπλων ομάδων  και υπέρ της απόρριψης της πολιτικής των 2 μέτρων και 2 σταθμών έναντι της μεγάλης αυτής απειλής της σύγχρονης εποχής.»sputniknews

dimpenews.com