12 επιχειρησιακοί διοικητές της al-Nosra σκουτώθηκαν κατά τη διάρκεια εεπιχείρησης στη Συρία σύμφωνα με το ρωσικό υπ.Άμυνας. Ο περιβόητος αρχηγός της αλ Νούσρα που είναι το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία είναι σε κρίσιμη κατάσταση . Ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας ο Igor Konachenkov ανέφερε:

«Στις 3 Oκτώβρη οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας αποκάλυψαν την ώρα και τον τόπο όπου θα συγκεντρώνονταν η διοίκηση της al-Nosra, διιευθυνόμενη από τον επικεφαλή της τον  Abou Mohammad Al-Joulani.Για να φτάσουν στο στόχο η πολεμική ρωσική αεροπορία που είναι στη Συρία έστειλε αεροσκάφη   Su-34 και Su-35», δήλωσε ο Igor Konachenkov.

«Κατά το χτύπημα ο αρχηγός της  al-Nosra, ο Abou Mohammad Al-Joulani, υπέστη πολλαπλά τραύματα από μια οβίδα κι έχοντας χάσει ένα χέρι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες πηγές  »,ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Άμυνας της Ρωσίας.

O Igor Konachenkov πρόσθεσε ότι 12 επιχειρησιακοί διοικητές της al-Nosra, συμπεριλαμβανομένου του πιο κοντινού βοηθού του Al-Joulani, του επικεφαλή της υπηρεσίας της ασφάλειας του Ahmad al-Ghizai, ομοίως εξολοθρεύθηκαν.sputnik

Ο Al-Joulani ήταν Γ. Αρχηγός και της HTS του συνασπισμού που προέκυψε με κύριο κλάδο την Αλ Νούσρα και που είναι αυτός που κυριαρχεί στα κατεχόμενα του Ιντλίμπ.