ΟΗΕ: η Daesh φεύγοντας ηττημένη από Συρία ,Ιράκ πάει σε ΝΑ Ασία όπου και μεταφέρει τα χρήματά της σε χώρες της περιοχής.

Η «Daech» προετοιμάζει την εγκατάστασή της στην ΝΑ Ασία  μεταφέροντας χρήματα σε τράπεζες αυτών της  περιοχής σύμφωνα μ΄έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ τον πρόεδρο της επιτροπής για τις αντιτρομοκρατικές τιμωρίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον  Kairat Umarov.

«Οι ξένοι τρομοκράτες αποπειρώναται να εγκαταλείψουν Συρία , Ιράκ υπό την ιδιότητα των προσφύγων δημιουργούν νέες απειλές για τη διεθνή κοινότητα  », ανέφερε ο διπλωμάτης κατά την XVIη σύνοδο των επικεφαλείς των ειδικών υπηρεσιών , οργάνων ασφαλείας και δυνάμεων της τάξης σε ξένες χώρες εταίρους του  FSB που διεξάγεται στο Krasnodar.

Αναφερόμενος στα δεδομένα του groupe επιτήρησης παρά την Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η «Daech αποπειράται να μεταφέρει τα οικονομικά της με΄σα απο Συρία,Ιράκ προς άλλες περιοχές για να προετοιμαστεί για την επερχόμενη ήττα της στην εμπόλεμη ζώνη και για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε άλλες χώρες του κόσμου ».

Kυρίως ένας μεγάλος αριθμός ξένων τρομοκρατών μπαίνουν ή εγκαθίστανται στη ΝΑ Ασία.

«Στη ΝΑ Ασία, το επίπεδο απειλής ανεβαίνει καθώς η  Daech ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτήν την περιοχή κι εντατικοποιεί την προαπαγάνδα της », πρσοθέτει ο διπλωμάτης.

«Η παγκόσμια απειλή από μέρους της Daech αλλάζει και παίρνει νέες μορφές », συμπέρανε.alahed 5.10.17

dimpenews.com