Ρωσικό Υπ.Άμυνας: oρμητήριο της Daesh η παράνομη αμερικανική βάση Al-Tanf στη Συρία.”Μαύρη τρύπα”…

 Moscou : Daesh mène des attaques depuis un «trou noir» autour de la base américaine en Syrie

H ζώνη γύρω από την αμερικανική βάση Al-Tanf, κοντά στα ιορδανικά σύνορα στη Συρία είναι μια δεξαμενή των τρομοκρατών της Daesh, σύμφωνα με το ρωσικό στρατό.Ένα πρόβλημα όλο και πιο σημαντικό για το συριακό στρατό που προελαύνει στη  Deir ez-Zor. «Η παρουσία  [αυτής της βάσης] πίσω από τις συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία που προελαύνουν επί της Daesh στη Deir ez-Zor γίνετια έν απρόβλημα όλο και πιο ανησυχητικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας ο Igor Konachenkov.

«Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πολλές φορές ότι οι στρατιωτικές υποδομές,αμερικανικές,βρετανικέςκαι νορβηγικές που βρίσκονται εκεί με μονάδες τακτικής αεροπορίας και πυροβολικού είανι επιφορτισμένες με την εκαπίδευση των μαχητών του αυτοαποκαλούμενου ”Νέου Συριακού Στρατού”  [avatar του FSA που εμφανίστηκε το 2015]»,υπενθύμισε ο στρατιωτικός. «Αλλά στην πραγματικότητα η Al-Tanf έγινε μια μαύρη τρύπα εύρους 100χλμ επί της συνοριογραμμής Συρίας-Ιορδανίας», πρόσθεσε.Ο Igor Konachenkov εξήγησε επίσης πως αποσπάσματα της Daesh έβγαιναν κανονικότατα από αυτήν τη ζώνη για να οδηγήσουν επιθέσεις επί του συριακού στρατού και πολιτών.

Το άνοιγμα αυτής της βάσης τον Απρίλη του 2017,προέκυψε σύμφωνα με την πλευρά των ΗΠΑ  από την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις κατά της Daesh. «Ωστόσο κατά τη διάρκεια των 6 μηνών της ύπαρξής της καμιά επιχείρηση αμερικανική κατά της Daesh δεν έγινε», κατήγγειλε ο Igor Konachenkov. 

Ένα άλλο πρόβλημα τόνισε που σχετίζεται με την περιβόητη βάση των ΗΠΑ είναι ότι οι αμερικανοί δεν αφήνουν τα ανθρωπιστικά κονβόι από Δαμασκό,Ιορδανία, ή από ΟΗΕ κι άλλες διεθνείς οργανώσεις να φθάσουν  στο στρατόπεδο προσφύγων Roukban, που απαριθμεί τουλάχιστον 60 000 γυναικόπαιδα που έφυγαν από Raqqa και Deir ez-Zor, και βρίσκεται κοντά στην Al-Tanf.

«Οι πρόσφυγες του Roukban είναι de facto των ομήρων και πιο συγκεκριμένα μια ζωντανή ασπίδα για την αμερικάνικη βάση», δήλωσε.rt

dimpenews.com