Λίβανος: εξάρθρωση δικτύου πρακτόρων που δούλευαν για τη Μοσάντ,3 συλλήψεις.

sg1

To Tμήμα Πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου εξάρθρωσε τις τελευταίες ημέρες ένα πυρήνα που αποτελούνταν από 3 λιβενέζους που θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου al-Akbar,αυτός ο πυρήνας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στη συνοικία Bourj al-Barajneh, στα νότια προάστια της Βηρυτού και στοω Deir Koubel , χωριό του caza de Aley, στο όρος Λίβανος.  Ενώ ο εργοδότης της βρίσκεται στο Ισραήλ. Ήταν επιφορτισμένοι να συλλέγουν πληροφορίες για τη λιβανέζικη Αντίσταση, την Hezbollah.
O ένας από τους τρεις συλληφθέντες ο  Abbas. S.,ομολόγησε ότι εργαζόταν για λογαριασμό της  Mossad.Εργαζόταν ωςκαθηγητής στο σχολείο και είπε ότι ήρθε σ΄επαφή με τους ισραηλινούς  για διασκέδαση. Υπολογιστές και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός κατασχέθηκε κατά την κατ΄οίκον έρευνα.

Πηγές πληροφορημένες υπογράμμισαν ότι τελευταία πολυάριθμοι πράκτορες για την Mossad συνελήφθηκαν και η πλειοψηφία ανάμεσά τους ήταν επιφορτισμένοι να συλλέγουν πληροφορίες για τα μέλη της Αντίστασης τις θέσεις τους και τα sites τους.al manar 7.10.17

dimpenews.com