Σχετική εικόνα

Δυο ελικόπτερα των αμερικανικών δυνάμεων συγκρούστηκαν στον αέρα κοντά στην AlHasakah στη Συρία.Την πληροφορία μεταδίδει τώρα έγκυρη δημοσιογραφική πηγή από το Λίβανο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή η σύγκρουση έγινε σε περιοχή που ελέγχουν οι κούρδοι στην επαρχία της Χάσακα και σκοτώθηκαν 8 αμερικανοί στρατιώτες.To συμβάν έγινε κοντά στο Δυτικό Φράγμα στη Χάσακα μετά την απογείωση από στρατόπεδο των YPG στo νότo της επαρχίας της Χασάκα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al-Watan στην Al-Hasakah: τα 2 ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά την απογείωση τους κοντά στο φράγμα Al-Bassel στα Β Δ της Al-Hassakeh.
Το δυστύχημα προκάλεσε πυκνό καπνό που ανήλθε από τον τόπο του συμβάντος καθώς τα ελικόπτερα επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση.

To συριακό ραδιόφωνο SHAM FM  αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 8 αμερικανοί στρατιώτες μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων.

To δυστύχημα συνέβη στο στρατόπεδο των USA-SDF του Tell Beydar στη ΒΑ Συρία.Nωρίτερα πηγή της συριακής αντιπολίτευσης έδινε ότι φλεγόταν αμερικανικό ελικόπτερο κοντά της περιοχής al-Shaddadi  που ελέγχουν οι κούρδοι στο νότο της επαρχίας Χάσακα…

Αντίδραση τώρα του Ryan Dillon εκπροσώπου τύπου της διεθνούς συμμαχίας  »οι αναφορές  για συντριβή- σύγκρουση αεροσκάφους συμμαχίας/ΗΠΑ στη Συρία είναι λάθος.Όλα τα εναέρια μέσα της συμμαχίας/ΗΠΑ έχουν μετρηθεί. »

λογαριασμός της αντιπολιτευσης

dimpenews.com