Σύριος στρατηγός: oι ΗΠΑ παρέδωσαν 1.414 καμιόνια με όπλα σε ΙSIS κι Al Nusra σε 3 μήνες.

Σύριος στρατηγός αναφέρει ότι οι ΗΠΑ σε 3 μήνες διοχέτευσαν 1414 καμιόνια με όπλα σε ΙSIS κι Al Nusra. Ο επικεφαλής του τμήματος των κύριων επιχειρήσεων του συριακού στρατού ο στρατηγός Ali al-Ali, δήλωσε σε μια επιθεώρηση των όπλων που κατασχέθηκαν από τους τρομοκράτες ότι οι ΗΠΑ δεν διοχετεύουν όπλα στην αντιπολίτευση αλλά σε τρομοκράτες της Daesh και της  Jabhat al Nusra. ”

“Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ διοχεύτευσαν όπλα στους τρομοκράτες στη Συρία κατά την περίοδο από  5 Ιούνη ως 15 Σεπτέμβρη με 1421 καμιόνια με στρατιωτικό υλικό κια όπλα στο Ισλαμικό Κράτος και αλ Νούσρα “, δήλωσε ο στρατηγός Ali στους δημοσιογράφους.Ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Υπ.Άμυνας είχε δηλώσει το Μάη ότι αυτά τα όπλα διοχετεύθηκαν στις SDF για να χρησιμοποιηθούν στην επειχείρηση της Raqqa κατά των τρομοκρατών.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τα πρόσφατα γεγονότα στην Αν. Ghouta και στις ανατολικές περιοχές της Δαμασκού υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις  που συλλέχθηκαν που αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν όπλα και πυρομαχικά από το εξωτερικό», δήλωσε.

«Θραύσματα των πυρομαχικών κατασκευασμένων στο εξωτερικό που φέρουν νούμερα παραγωγής φωτογραφήθηκαν. Οι τρομοκράτες σφυροκοπούν κανονικότατα με πυρομαχικά τις κατοικημένες συνοικίες της Δαμασκού και τα προάστιά της», δήλωσε ο al-Ali.

 Σύμφωνα με αυτόν κατά την διάρκεια της αποναρκοθέτησης σε συνοικία Χαλεπίου 193 νάρκες βρέθηκαν κι εξουδετερώθηκαν κυρίως χειροβομβίδες M203 και νάρκες των 60 mm παραγωγής ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το sputnik o σύριος στρατιωτικός Walid Khali ανέφερε κατά την παρσουσίαση των όπλων της αλ Νούσρα που κατασχέθηκαν ότι αυτά προέρχονταν κυρίως από Γαλλία,Βέλγιο και ΗΠΑ.

«Τα όπλα που παρουσιάονται εδώ σήμερα κατασχέθηκαναπό τους τρομοκράτες εδώ και κάποιες εβδομάδες. Διοχετεύθηκαν παράνομα στους τρομοκράτες από το εξωτερικό.Υπάρχουν πάνω από 100 όπλα ελαφριά και χειροβομβίδες κατασκευασμένα στις ΗΠΑ στο Βέλγιο και Γαλλία», δήλωσε ο Khali.

Οι τρομοκράτες κυρίως τα χρησιμοποίησαν κατά μιας θέσης επιτήρησης της ρωσικής στρατονομίας στη Συρία στις 18 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το συριακό στρατό οι τζιχαντιστές συχνά τελειοποιούν δυτικά όπλα με δικά τους μέσα.Ειδικότερα αυτόματα επιθετικά αμερικανικού τύπου  M-16 εξοπλίστηκαν με χειρολισθήρες για sniper.

dimpenews.com