Η Τουρκία ανέπτυξε δεκάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα στην συριακή επαρχία του Idleb για ν΄αρχίσει η εγκαθίδρυση μιας ζώνης αποκλιμάκωσης.Turkish Troops And Vehicles Entered Syria's Idlib Countryside (Video, Photos)

« Την Πέμπτη12 Οκτώβρη αρχίσαμε τα έργα εγκατάστασης  θέσεων επιτήρησης » στην επαρχία Idleb, ανέφερε την Παρασκευή ανακοινωθέν του τουρκικού ΓΕΣ.

 Ο Recep Tayyip Erdogan επιβεβαίωσε λίγο μετά την είσοδο « των ενόπλων δυνάμεών μας με τον FSA », όπως είπε.

Αυτή η επιχείρηση επέρχεται στο πλαίσιο της δημιουργίας ζώνης αποκλιμάκωσης στο Idleb με βάση τριμερούς συμφωνίας των Άστανα 6.

Turkish Media Releases First Video Showing Turkish Armed Forces In Syria's Idlib Province

Σύμφωνα με την Hürriyet, το τουρκικό στρατιωτικό convoi αποτελούμενο από 30 θωρακισμένα οχήματα και περί τους 100 στρατιώτες εκ των οποίων μέλη των ειδικών δυνάμεων  έφθασε στο Idleb τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Το convoi αποτελείται κυρίως από τανκ,οχήματα μεταφοράς τούρκων στρατιωτών και μηχανήματα εργοαταξίου όπως εκσκαφείς σύμφωνα με τις εικόνες που μεταφέρουν τα μίντια. Turkish Troops And Vehicles Entered Syria's Idlib Countryside (Video, Photos)

Το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH) ανακοίνωσε την είσοδο τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία Idleb, στην προοπτική μιας ανάπτυξης  στη ΒΔ Συρία. Σύμφωνα με τουρκικά μίντια τ΄Άστανα προέβλεπαν κυρίως την εγκατάσταση  14 θέσεων επιτήρησης όπου θ άναπτυχθούν ως και 500 στρατιώτες συνολικά στην επαρχία του Idleb.Turkish Troops And Vehicles Entered Syria's Idlib Countryside (Video, Photos)

Βουλευτής του Χαλεπίου αναφέρει ότι 200 επανδρωμένα οχήματα του τουρκικού στρατού διείσδυσαν εις βάθος στην επαρχία του Ιντλίμπ χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά που σημαίνει ότι υπήρξε συμφωνία με την συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα την Αλ Νούσρα.

Παράλληλα τουρκικά τανκ αναπτύχθηκαν και στα όρια της περιοχής 

Turkish Troops And Vehicles Entered Syria's Idlib Countryside (Video, Photos)

dimpenews.com