Αποτέλεσμα εικόνας για HasmOι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 53 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ένοπλους στην περιοχή της Δυτικής Σαχάρας κοντά στην οδό Oasis.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα μέλη τoυ τρομοκρατικού πυρήνα πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους στην περιοχή της Giza.Το συμβάν έγινε στην περιοχή  al-Wahat al-Bahriya στο κυβερνείο της Giza περί τα  135 χλμ (84 miles) από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Μια πηγή της ασφάλειας είπε ότι οι ένοπλοι είχαν καλή γνώση της περιοχής και ο διοικητής της επιχείρησης δεν μπόρεσε να ζητήσει ενισχύσεις.

Δημοσιεύθηκε έκθεση που αναφέρει ότι τα τρομοκρατικά στοιχεία ανήκαν σε μια ομάδα γνωστή ως Hasmara, η οποία είχε προσπαθήσει να στοχεύσει τις αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα.

Η πηγή επιβεβαίωσε επίσης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατόρθωσαν να σκοτώσουν περίπου 15  »μαχητές », ενώ οι ομάδες ειδικών επιχειρήσεων και τα αεροπλάνα εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή του συμβάντος.

Φωτογραφίες των δεκάδων νεκρών αστυονομικών έχουν κατακλύσει τα αιγυπτιακά μέσα και το διαδίκτυο.Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων αφού σταδιακά ο αριθμός των νεκρών αυξάνει θεαματικά.

Η ευθύνη της επίθεσης κατά των αστυνομικών σύμφωνα με κάποιες αναφορές αποδίδεται στην οργάνωση Hasm που είναι παρακλάδι των Αδερφών Μουσουλμάνων.

dimpenews.com