Στρατιωτικές πηγές από το επιτελείο της Μονάδας 17 της Deir Ezzor δηλώνουν ότι οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται στο κυβερνείο της Deir Ezzor απέναντι από τις ιρακινές στην περιοχή που είναι το συνοριοπέρασμα του Al-Qa’im στα ιρακοσυριακά σύνορα.Το σημείο αυτό είναι ανατολικότερα από το Βukamal.Οι ιρακινές δυνάμεις ήταν στα 3 χλμ από τα συριακά σύνορα στη ζώνη του Al-Qa’im.

Πριν από ένα 24ωρο υπήρξε έγκυρη πληροφορία ότι ο συριακός στρατός μάχεται με την ISIS εντός και γύρω από το τελευταίο της ισχυρό οχυρό την πόλη Bukamal που είναι πριν από το πέρασμα Al-Qa’im.

Ο στρατός προηγουμένως απελευθέρωσε τον σταθμό Τ2 άντλησης και την αεροπορική βάση στην περιοχή του.

Από άλλη επίσης αξιόπιστη πηγή μόλις τώρα ανακοινώνεται η σιίτικη ιρακινή οργάνωση PMU,αστυνομία και ISF προστρατοπεύδευσαν στο δυτικό άκρο της επαρχίας Anbar κι εξαπέλυσαν ένα blitzkrieg με΄σω της ερήμου προς την κατεύθυνση του Al Qaim.
Για να προστατεύσουν το βόρειο θήλακα οι IRGC και Hezbollah προελαύνουν σε παράλληλο άξονα στην κατεύθυνση του Abu Kamal από την συριακή πλευρά.Το κυρίως γκρουπ με τα τεθωρακισμένα του προελαύνει λίγο πιο δύσκολα ανεβαίνοντας τον Ευφράτη.

dimpenews.com