Με 70 ψήφους υπέρ και 10 κατά και 2 λευκά ψηφοδέλτια το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής και την αποδέσμευση της από την μοναρχία της Ισπανίας.Το στέμα κατρακύλισε……την ίδια στιγμή η ισπανική γερουσία συνέρχεται για νά ναστείλει την αυτονομία της Catalogne.

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας υιοθέτησε στις 27 Οκτώβρη μια απόφαση που δηλώνει ότι η περιοχή οφείλει να γίνει ένα «ανεξάρτητο κράτος παίρνοντας τη μορφή μιας Δημοκρατίας », πριν τα μέλη του να τραγουδήσουν τον ύμνο της ανεξαρτησίας εν απουσία της αντιπολίτευσης.

Voir l'image sur TwitterVoir l'image sur Twitter

Mε την αναμενόμενη απόφασή του ζητάει από την κυβέρνηση της Κταλονίας να διαπραγματευθεί την αναγνώρισή της περιοχής στο εξωτερικό καθώς κανένα κράτος μέχρι τώρα δεν υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.rt

Nωρίτερα οι Βρυξέλλες δια στόματος πορτογάλου επιτρόπου καλούσαν σε σεβασμό του ισπανικού συντάγματος.

Δεκάδες χιλιάδες γιορτάζουν στη Βαρκελώνη την ιστορική τους ανεξαρτησία.

Υπέρ ψήφισαν 70 επί 135 βουλευτών. Τα μέλη του Σοσιαλιστικού όπως και του Λαικού κόμματος απείχαν το ίδιο και οι Ciudadanos .Η ψηφοφορία ήταν μυστική.

Aucun texte alternatif disponible.

Μια απόφαση που προέκυψε από τη συμμαχία του προέδρου της Καταλονίας  Carles Puigdemont και του ακροασριστερού κόμματος CUP και υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο. « το κράτος δικαίου θα ανακαινίσει τη νομιμότητα στην Catalogne »,  γράφει ο Mariano Rajoy στο  Twitter.  franceinfo.

L’image contient peut-être : 1 personne, foule, ciel et plein air

dimpenews.com