Πογκρόμ άνευ προηγουμένου στη Σ Αραβία: συνελήφθηκαν 11 πρίγκιπες και δεκάδες υπουργοί και τ. υπουργοί.

Kίνημα μαζικών εκκαθαρίσεων αληθινό πογκρόμ άνευ προηγουμένου εξαπέλυσε χθες το βράδυ του Σαββάτου ο πρίγκιπας κληρονόμος του σαουδαραβικού θρόνου ο Μοhamad Ben Salmane με στόχο να ξεφορτωθεί την παλιά φρουρά στην εξουσία. Φυλάκισε περί τους 40 διευθύνοντες. 11 πρίγκιπες και δεκάδες υπουργοί συνελήφθηκαν.Μεταξύ αυτών τον Υπουργό Οικονομίας και Σχεδιασμού τον Adel al-Faqieh,τον Υπουργό της Εθνικής Φρουράς Met’ib ben Abdallah, τον πρίγκιπα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Walid ben Talal και αυτό δεν είναι παρά η αρχή.11 πρίγκιπες και δεκάδες τ. υπουργοί συνελήφθηκαν στα πλαίσια έρευνας για τη διαφθορά μεταφέρει το  Al Arabia.

Η Επιτροπή κατά της διαφθοράς υπό τη διεύθυνση του πρίγκιπα Mohammed bin Salman (MbS), αποφάσισε να ξανανοίξει την υπόθεση των inondations του 2009 και αυτή τη λεγόμενη  “αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής”  (MERS), στα πλαίσια των οποίων επιτελέστηκαν οι συλλήψεις. Η Ειτροπή επίσης ερευνά για περιπτώσεις που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά στιςσυμφωνίες για πωλήσεις όπλων.

Νωρίτερα με 2 βασιλικά διατάγματα απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ο Υπ. Οικονομίας και ο Υπ. επιφορτισμένος με την Εθνική Φρουρά ο Met’ib ben Abdallah, που αντικαταστάθηκε από τον Khaled ben Ayaf.

Ο βασιλιάς της Σ Αραβίας απάλλαξε από τα ακθήκοντά του και τον διοικητή του πολεμικού Ναυτικού τον Abdallah Sultan, και τον αντικατέστησε από τον Fahd el-Ghufaili.

Σύμφωνα με το Al-Arabiya, 11 πρίγιπες,4 υπουργοί και δεκάδες τ. υπουργοί  συνελήφθηκαν για την υπόθεση με την πόλη λιμάνι της Jeddah στην Ερυθρά Θάλασσα όπου στις πλημμύρες υπήρξαν 100 νεκροί.

Ελέγχοντας  τους κύριους μοχλούς της κυβέρνησης Οικονομία και Άμυνα ο  Mohammed ben Salmane φαίνεται ότι θέλει να καταπνίξει τις εσωτερικές αμαφισβητήσεις πριν την πλήρη μεταβίβαση της εξουσίας από τον υπερήλικο πατέρα του μονάρχη Salmane, 81 ετών.

dimpenews.com

%d bloggers like this: