Στρατός και μυστικές υπηρεσίες Λιβάνου αδειάζουν Χαρίρι/al-Arabiya: καμιά απόπειρα δολοφονίας ή προετοιμασία επίθεσης εναντίον του δεν έγινε.

 

Ο στρατός του Λιβάνου ”αδειάζει” τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Χαρίρι που κατήγγειλε απόπειρα δολοφονίας του και την Κυριακή ανακοινώνει ότι καμιά προετοιμασία επίθεσης δεν έγινε επί εδάφους του Λιβάνου.”Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε από άτομα που συλλάβαμε και κατά τις έρευνές μας καμιά επίθεση στοχευμένη δεν σχεδιάστηκε στο Λίβανο “, αναφέρει σε σημερινό ανακοινωθέν του.

Νωρίτερα ο ΓΔ της Εθνικής Ασφάλειας ο Abbas Ibrahim, διαβεβαίωνε ότι η  δεν υπήρξε θέμα με απόπειρα δολοφονίας του Saad Hariri ούτε ότι είχε σχετικές πληροφορίες. Μίλησε στο Al-Mayadine.

Κατά το διάγγελμα της παραίτησής του από το Ριάντ ο Saad Hariri είχε κατηγορήσει τη Hezbollah και τη σύμμαχό της χώρα το Ιράν ότι χειραγωγούν το Λίβανο και ότι  “φοβάται ότι θα δολοφονηθεί”. Η σαουδαραβική τηλεόραση  al-Arabiya από την οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του είχε αναφέρει ότι μια απόπειρα δολοφονίας του Saad Hariri απετράπη κάποιες μέρες νωρίτερα.OLJ05/11/2017

dimpenews.com