Δύο καμικάζι τρομοκράτες της ISIS κατάφεραν να διεισδύσουν και να αυτοανατιναχθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο του Tasnim.Υπήρξαν απώλειες στις τάξεις τόσο των συριακών όσο και των ρωσικών δυνάμεων.

Το alhadath τονίζει ότι προκλήθηκε ένας αριθμός νεκρών σύριων και ρώσων στρατιωτών από  « βομβιστές αυτοκτονίας που έφεραν διακριτικά ρωσικού στρατού.Οδήγησαν  παγιδευμένο αυτοκίνητο και το πυροδότησαν μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από συριακής ή ρωσικής πλευράς. Το φιλοκυβερνμητικό «HomsNews Network »  ισχυρίστηκε ότι απέτυχε επιχείρηση  «5 τρομοκρατών της ISIS να διεισδύσουν με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο Deir Ezzor.»Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μια έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό της αεροπορικής βάσης στη Deir Ezzor.Αναφορές σημειώνουν ότι μια ομάδα ρωσόφωνων σαμποτέρ της ISIS διείσδυσαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και προκάλεσαν εμπρησμό σε απροσδιόριστο αριθμό αεροσκαφών.Για ρωσόφωνους τσετσένους επιτιθέμενους κάνει λόγο άλλο μέσο.

Άλλες πηγές μιλούν για επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο εσωτερικό της βάσης από καμικάζι που ανατινάχθηκε με παγιδευμένο όχημα. Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες σύριους στρατιώτες αλλά και ρώσους!L’image contient peut-être : 1 personne, chapeau et barbe

Toπικό φιλοκυβερνητικό μέσο της Ντέιρ Έζζορ αναφέρει ότι επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης κι επέφερε το θάνατο 1 ατόμου και τον τραυματισμό 2 άλλων.

Στις φωτογραφίες ο ήρωας Mohannad Alabd Alhannan που σκοτώθηκε κατά την επίθεση αυτοκτονίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor.L’image contient peut-être : 1 personne, barbe

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες στις 6 η ώρα το πρωί ένα αυτοκίνητο που μετέφερε 6 άτομα που έφεραν στρατιωτικές στολές και μιλούσαν ρωσικά επικοινώνησαν με τον αξιωματικό υπηρεσίας που έστειλε ένα στρατιωτικό το Mohannad Alabd Alhannan μίλησε μαζί τους ρώσικα και του είπαν πως ήταν ρώσοι ειδικοί και είχαν άδεια να επιθεωρήσουν το αεροδρόμιο.  Ο Muhammad Hanan ανέβηκε στο αυτοκίνητο μαζί τους και όταν αυτοί έφτασαν στην άρχισαν να ρίχνουν με τα αυτόματα και σκότωσαν τουλάχιστον 5 σύριους στρατιώτες.Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα ονόματα των νεκρών.
Στη συνέχεια ανατίναξαν το όχημα τους, οι 4 σκοτώθηκαν εκεί  και ο 5ος είχε κρυφτεί στην πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου όπου εγκλωβίστηκε και ανατινάχθηκε εκεί προκαλώντας υλικές ζημιές.

dimpenews.com