Φρίκη στις ελληνικές ακτές.Το Αιγαίο  ξεβράζει πλέον και πολιτικούς αντιφρονούντες διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν.

Ζευγάρι εκπαιδευτικών θύματα του πογκρόμ που εξαπέλυσε το καθεστώς μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πνίγηκε μαζί με τα 3 παιδιά του στην απελπισμένη του προσπάθεια να βγουν από την χώρα απέραντη φυλακή που λέγεται Τουρκία.Είναι ο 40χρονος καθηγητής φυσικής Hüseyin Maden, η 36χρονη γυναίκα του η νηπιαγωγός Nur Maden,ο γιος του ο 7ετής Feridun Maden, η 10χρονη Bahar Maden και η 13χρονη Ναντιρέ . Οι σοροί τους ξεβράστηκαν στις ακτές της Μυτιλήνης.Εδώ και 20 μέρες η οικογένεια εθεωρήθηκε αγνοούμενη.Πρόσφατα οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εις βάρος τους δικαστική έρευνα για τις επαφές τους με κίνημα Γκιουλέν.  

Οι άνθρωποι ξεκίνησαν επαφές με δουλεμπόρους για να τους περάσουν στην Ελλάδα σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών.

 »Τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς την Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή. »ereportaz.gr

150.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν εν μια νυκτί από το καθεστώς Ερντογάν για τα φρονήματά τους μεταξύ αυτών και οι εκπαιδευτικοί Si Nuriye Gülmen και Semih Özakça που κάνουν απεργία πείνας για 260 ημέρες απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

dimpenews.com