Στις 15 Νοέμβρη 2017, ο Vladimir Poutine μίλησε τηλεφωνικά με τους 2 προέδρους των Λαικών Δημοκρατιών του Ντονμπάς τους Alexandre Zakhartchenko του Donetsk και τον τότε πρόεδρο του Lougansk τον Igor Plotnitski. Ήταν η α΄φορά που ο ρώσος πρόεδρος μίλησε άμεσα με τους 2 ηγέτες των αυτοανακηρυχθέντων Δημοκρατιών. Μετά από 10 ημέρες ο Igor Plotnitski εκπαραθυρώθηκε.Ήθελε ο Πούτιν να έχει και προσωπικά άποψη γι αυτόν να τον ακούσει πριν την αποπομπή του; Toν ψάρεψε;
Aν και επίσημα το θέμα της συνομιλίας ήταν ανταλλαγή αιχμαλώτων με ουκρανούς αυτό μπορεί να ήταν και το πρόσχημα της επαφής.Το ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μίλησε  μια βδομάδα πριν τα τελευταία γεγονότα στο Λουγκάνσκ με τον επικεφαλή της περιοχής και μάλιστα επικοινώνησαν για α΄φορά είναι αξιοσημείωτο.Σημασία έχει ότι τελικά ο Igor Plotnitski αποπέμφθηκε δια παραιτήσεως  »λόγω υγείας  » και οι πληροφορίες τον θέλουν στη Ρωσία.

Για επιτυχημένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση 3 ημερών στο Λουγκάνσκ κάνει λόγο ο στρατός του Ντόνετσκ που συμμετείχε κατά διείσδυσης προσώπων που δούλευαν για ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.Σοβαρές καταγγελίες κατά τοπικών μεγαλοσχημόνων. Μεταξύ των προσώπων που εργάζονταν για τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας  ( SBU), αναφέρονται κυρίως η διευθύντρια  της κρατικής τηλεόρασης του Lougansk η Anastasia Chourkaïeva, lη υπέυθυνη της διοίκησης του προέδρου της RPL η Irina Teïtsman, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας του Υπ. Εσωτερικών ο Evgueni Sélivestrov.

dimpenews.com