ΕΚΤΑΚΤΟ Αναφορές ότι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει η Τουρκία κατέρριψαν 3 ρώσικα ελικόπτερα στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου.Νεκροί και τραυματίες ρώσοι στρατιωτικοί ίσως κι υψηλόβαθμοι.ΒΙΝΤΕΟ

Οι μισθοφόροι τρομοκράτες της τούρκικης κατοχής στη Β Συρία κατέρριψαν 3 ρωσικά ελικόπτερα στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό των ρώσων επιβαινόντων. Στρατιωτική πηγή από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) όπως αναφέρει το πρακτορείο Hawar, σημειώνει ότι κατά την επιστροφή τους τα ελικόπτερα σε μια από τις βάσεις τους στο Afrin, μετά από μια επίσκεψη επιθεώρησης σε στοιχεία σήμερα το πρωί στοχεύθηκαν από οργανώσεις μισθοφόρων της τούρκικης κατοχής στην τούρκικη βάση στο χωριό Tal Mesaibin στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου.Τα έπληξαν με βαρέα όπλα τα ρώσικα ελικόπτερα και υπήρξε πτώση και των 3.

Σύμφωνα με την πηγή υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των ρώσων στρατιωτικών και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ήταν στο εσωτερικό των ελικοπτέρων υψηλόβαθμοι ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το almayadeen τα médias μετέφεραν ότι φράξιες της «Ασπίδας του Ευφράτη », που υποστηρίζονταν από την Τουρκία κατέρριψαν 3 ρώσικα ελικόπτερα.

Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες αναφέροντας ότι καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά είτε των τούρκικων δυνάμεων ή από δυνάμεις της αποκαλούμενης ”αντιπολίτευσης”.Τα ελικόπτερα πέρασαν πάνω από περιοχές που ελέγχουν οι φιλοτουρκικές φράξιες.

Δεν υπήρξε δήλωση άρνησης ή επιβεβαίωσης του συμβάντος από τη ρωσική πλευρά.hawar,almayadeen 26.11.17

To κουρδικό πρακτορείο ΑΝF επίσης αναμεταδίδει την είδηση.H ιρανική τηλεόραση presstv αναφέρει κι αυτή ότι ” στοιχεία που συμμετέχουν στην Ασπίδα του Ευφράτη που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν την Κυριακή  26 Νοέμβρη 3 ρώσικα ελικόπτερα που επέστρεφαν στη βάση τους στο Afrin, δαιτείνεται το κουρδόφωνο web site Havaar επικαλούμενο πηγή που σχετίζεται με το (YPG).

dimpenews.com