Μπαίνει και η Κίνα στον πόλεμο: αποστολή κινέζων στρατιωτών ειδικών δυνάμεων στη μάχη κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα διαμείφθηκαν σημαντικές συνομιλίες Συρίας-Κίνας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την σύμβουλο του σύριου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στις 23 Νοεμβρίου, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών  Wang Yi χαιρέτισε τις προσπάθειες της Συρίας για την καταπολέμηση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κίνηματος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σύμβουλος του σύριου Προέδρου συζήτησε με τους Κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους τη συμμετοχή ειδικών κινεζικών δυνάμεων στην καταπολέμηση τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν  (ETIM), που οι συριακές δυνάμεις εντόπισαν την παρουσία τους στην ύπαιθρο της Δαμασκού.

The Chinese Army

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να στείλει στη Συρία δυο μονάδες γνωστές ως « Τίγρεις της Σιβηρίας» και «Νυχτερινές Τίγρεις» από τις Ειδικές Λειτουργικές Δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν τρομοκράτες από το «Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν».Η οργάνωση αυτή έχει διαπράξει πάνω από 200 τρομοκρατικές ενέργειες στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Το 2015, οι αρχές της Συρίας επέτρεψαν την είσοδο 5.000 κινέζων στρατιωτών στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με την εφημερίδα IN24.sputnik 28.11.17

H συριακή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι 5 000 τρομοκράτες ερχόμενοι από το Ανατολικό Turkestan της Κίνας διείσδυσαν στη Συρία μέσω Τουρκίας. Το Ανατολικό Turkestan είναι μέρος του Turkestan, που βρίσκεται στο κρατίδιο Xinjiang στην Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες (29/11/17) κινέζοι μαχητές έφτασαν επίσημα στην συριακή πόλη της Ταρτούς για να ενταχθούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.Πηγές αναφέρουν ότι ήδη μια ομάδα στρατιωτών και αξιωματικοί των πληροφοριών από τη ΛΔ της Κίνας έφτασαν στηη Συρία στην πόλη της Ταρτούς.

dimpenews.com