Ένα στρατιωτικό συριακό ελικόπτερο καταρρίφθηκε την Παρασκευή στα ΝΔ της χώρας σε τομέα όπου ο συριακός στρατός μάχεται τζιχαντιστές και  »αντάρτες » κοντά στα κατεχόμενα του Golan σύμφωνα με το  »αντιπολιτευόμενο » (OSDH).

« ..κατέρριψαν το ελικόπτερο μ΄έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο κοντά στα σύνορα Λιβάνου και Golan » που κατέχει το Ισραήλ ανέφερε η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο OSDH.Η τύχη του πληρώματος παραμένει άγνωστη σύμφωνα με την ίδια πηγή που στη συνέχεια ανέφερε ότι τα 2 άτομα του πληρώματος σκοτώθηκαν. Σε αυτόν τον τομέα το χωριό Beit Jin και τα περίχωρά του ελέγχονται από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και τζιχαντιστές της τ. πτέρυγας της Al-Qaïda, της Αλ Νούσρα που διευθύνει το συνασπισμό των τρομοκρατών Tahrir al-Cham.Ο στρατός έχει παγιδεύσει αυτόν τον θήλακα και οι συγκρούσεις εναττικοποιήθηκαν στο τέλος Οκτώβρη σημειώνει το ίδιο μέσο.

Tο ελικόπτερο ήταν τύπου Mil-8 και καταρρίφθηκε με MANPAD ενώ το πλήρωμα σκοτώθηκε αναφέρει φιλοκυβερνητική πηγή.(i24news.tv,reuters)

L’image contient peut-être : océan, ciel, plein air, eau et nature

Στο βίντεο κατάρριψης ακούγονται οι ιαχές Αλλάχ Ακμπάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής το chopper ήταν Mi-25 από την αεροπορική βάση Bali κι επέστρεφε από αποστολή μάχης.Είχε 3 μέλη πληρώματος που σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση στο έδαφος είναι οι :Mohammed Saqer, Kamal Ibrahim και ο πιλότος Kamal Hassan.Χτυπήθηκε με MANPAD πάνω από την 121η Ταξιαρχία μάχης.

ο πιλότος του ελικοπτέρου Καμάλ
Kamal Ibrahim

dimpenews.com