Η συριακή αντιπροσωπεία τα ”βρόντηξε” στη Γενεύη.Έφυγε κι απειλεί να μην επιστρέψει γιατί η αντιπολίτευση επιμένει στην απομάκρυνση Άσαντ.

H συριακή αντιπροσωπέια θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και θα μπορούσε να μην συμμετάσχει την επόμενη βδομάδα ανακοίνωσε τη 1η Δεκέμβρη ο Bachar al-Jaafari λόγω των απιτήσεων της αντιπολίτευσης για απομάκρυνση του Bachar al-Assad.
 
“όσο η άλλη πλευρά θα εμμένει στους όρους του Riyad II, δεν θα υπάρξει πρόοδος”, δήλωσε στον τύπο αναφερόμενος στη διάσκεψη στο Ριάντ την τελευταία εβδομάδα στη Σ Αραβία κατά την οποία η συριακή αντιπολίτευση επαναδαιτύπωσε το αίτημά της για απομάκρυνση του Bachar al-Assad ως προαπαιτούμενο για εξεύρεση πολιτικής λύσης.
 
“Για μας ως συριακή αντιπροσωπεία αυτός ο γύρος τελείωσε “, συνέχισε ο Bachar al-Jaafari. Ο Staffan de Mistura, αφησε να εννοηθεί τον πρπηγούμενη ότι η συριακή αντιπροσωπεία θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις στη Δαμασκό και ότι θα μπορούσε να επιστρέψει την Τρίτη. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν ως τις 15 Δεκέμβρη.
Ερωτώμενος ανα θα επιστρέψει η αντιπροσωπεία η συριακή την Τρίτη στη Γενεύη ο Bachar al-Jaafari είπε : “Η Δαμασκός θ΄αποφασίσει.”
 
Στο ανακοινωθέν του Riyad, η ανατιπολίτευση επαναδιατυπώνει ότι δεν είναι δυνατή η πολιτική μετάβαση χωρίς την απομάκρυνση του Assad.Για τον Bachar al-Jaafari, η αντιπολίτευση ναρκοθέτησε κατ΄αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για Γενεύη και ότι οι αντίπαλοι του Άσαντ ηθελημένα επ΄λεξαν να αποτύχει η ειρηνευτική διαδικασία.
 
“Θεωρούμε ως συριακή κυβέρνηση ότι αυτοί οι όροι οι επεξεργασμένοι αποτελούν πιο πολύ οπισθοδρόμηση παρά πρόοδο γιατί επιβάλουν προαπαιτούμενο (…). οι όροι είναι προκλητικοί, πολιτικά ανεύθυνοι και υπερβαίνουν τα προσδοκώμενα από το συριακό λαό “, πρόσθεσε
 
Ο Nasr Hariri, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ”αντιπολίτευσης” είπε ότι “προσκαλούμε τη διεθνή κοινότητα νά σκήσει πίεση στο καθεστώς για να δεσμευθεί σε αυτήν τη διαδικασία “.france 24
dimpenews.com