Φωτογραφίες και βίντεο διακινούνται στο διαδίκτυο και από δημοσιογράφους της Μ Ανατολής που ισχυρίζονται ότι απεικονίζουν το πτώμα του τ. προέδρου της Υεμένης του Ali Abdallah Saleh.Υπάρχουν πολλοί μαχητές δίπλα του τον τραβούν με κινητό, τον μεταφέρουν στην καρότσα ημιφορτηγού φέρει θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι.

O υπ.Εσωτερικών της Υεμένης επιβεβαιώνει το θάνατο του τ. προέδρου  .Το κόμμα του το General People’s Congress επιβεβαιώνει το θάνατο κατά τη διάρκεια των μαχών στη  κατά των 

 

O τ. πρόεδρος της Υεμένης Ali Abdallah Saleh σκοτώθηκε αναφέρουν τα μίντια ενώ το κόμμα του το  »Γενικό συνέδριο του λαού » νωρίτερα είχε διαψεύσει.Τα μίντια αναφέρουν ότι ο τ.  πρόεδρος της Υεμένης σκοτώθηκε από μαχητές Χούτι ενώ διέφευγε στο Ma’arib.

O Ali Abdallah Saleh σκοτώθηκε τη Δευτέρα αναφέρουν τα ιρανικά Al-Alam και Tasnim, presstv.Tελευταία ο τ. σύμμαχος των Χούτι έτεινε χέρι φιλίας προς τη συμμαχία της Σ Αραβίας κάτι που χαρακτηρίστηκε «μεγάλη προδοσία» από τους Houthis.Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα τα μέλη του Saleh μάχονταν στο πλευρό των Houthis στον πόλεμο κατά του ανατραπέντα φιλοδυτικού σαουδαραβικών συμφερόντων επίσης τ. προέδρου Abdrabbuh Mansour Hadi.

Η ανατροπή του πρώην Προέδρου της Υεμένης Ali Abdullah Saleh το 2011, στο πλαίσιο  αλλαγών που προωθήθηκαν μέσω της  «Αραβικής Ανοιξης», ανέδειξε στην εξουσία τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Χάντι,ώσπου το φθινόπωρο του 2014 ο τελευταίος ανατράπηκε από τους Σιίτες αντικαθεστωτικούς Χούτι, που φέρονται να στηρίζονται από το Ιράν.

Ο Al-Mahdi Ahmad bin Yahya, επικεφαλής του τμήματος του στρατού Υεμένης συμμάχου του σιίτικου κινήματος   Ansar Allah ( «houthis») επιβεβαίωσε στο Sputnik αυτή την πληροφορία.Aναφέρεται ότι σκοτώθηκε ενώ ήταν καθ΄οδόν προς την πόλη Maarib στην Yemen, σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία.

Ήταν ο α΄πρόεδρος της Υεμένης για  34 χρόνια και σύμμαχος των Houthi ώσπου τους απαρνήθηκε πριν τις μέρες με αποτέλεσμα τη δολοφονία του.

dimpenews.com