Αιφνιδιαστική μαζική επίθεση των τρομοκρατών στον άξονα της Β Χάμα.Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση sama tv o στρατός απέκρουσε επίθεση στον άξονα Alzlaqyat στα βόρεια της ορθόδοξης πόλης Μuhardeh.Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν χημικά αέρια στην επίθεσή τους στις θέσεις του στρατού.Ο στρατός υποχώρησε αρχικά από κάποια σημεία ελέγχου στο Alzlaqyat ενώ στη συνέχεια αντεπιτέθηκε με τη βοήθεια της αεροπορίας και τ΄ανέκτησε.

Οι τρομοκρατικές παρατάξεις που επιτέθηκαν στη Β Hama υπό την αιγίδα της αλ Νούσρα είναι:
1 – AhrarAl_Sham
2- FSA
3 – Κίνημα Nour al-Din al-Zanki
4- Jaysh al-Izza
5 – Jaysh al-Nasr κ.α

Οι τρομοκράτες έφτασαν προ των πυλών της πόλης Halfaia στα βόρεια της Hama.Ισχυρίστηκαν ότι κυριάρχησαν πλήρως στην Alzlaqyat περιοχή και ότι άνοιξαν αυτό το νέο μέτωπο για ν΄απαλύνουν την πίεση  που αντιμετωπίζουν στην ΝΑ ύπαιθρο  Hama- Χαλεπίου.Πηγές της  »αντιπολίτευσης » αναφέρουν ότι το ρωσικό τάγμα που βρίσκεται στην πόλη της Halfaya, αποτραβήχθηκε εντελώς εκτός της περιοχής λόγω της προόδου των τρομοκρατών.Φαίνεται ότι είναι μια μάχη για την επανάκτηση της Halfaya εκ μέρους των τρομοκρατών που απώλεσαν τον περασμένο Απρίλιο μετά από 23 ημέρες μάχης.

Η Halfaya βρίσκεται στα βόρεια της πόλης της Χάμα περίπου στα 17 χιλιόμετρα, ενώ δεν απέχει πολύ από τη χριστιανική πόλη Maharda ένα μόλις χιλιόμετρο προς τα δυτικά.enabbaladi

H ορθόδοξη πόλη Maharda επλήγη σήμερα με πολλές ρουκέτες τρομοκρατών που χτύπησαν αστική ζώνη και οι πύραυλοι κυριολεκτικά εισέβαλαν μέσα στα σπίτια.Συγκεχυμένες παραμένουν ως αυτήν την στιγμή οι πληροφορίες για θύμτα ή τραυματίες.

Βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ του συριακού στρατού και της Αλ Νούσρα σε ύπαιθρο Χάμα και Ιντλίμπ.Οι τρομοκράτες σημείωσαν σφοδρή επίθεση στον άξονα Zallaqat βόρεια της πόλης Maharda αναφέρει το λιβανέζικο μέσο elnashra.

Πηγές της  »αντιπολίτευσης’ αναφέρουν ότι ρωσικά  Sukhoi 25 επιτέθηκαν στην αλ Νούσρα στη Β Χάμα.Oι τρομοκράτες επιτέθηκαν και στο σημείο ελέγχου του Zalin στην ίδια περιοχή.

BINTEO ρωσικές επιδρομές σήμερα κατά τρομοκρατών στη Al-Latamneh και Zallaqat στη Β Hama

 »Από τις σημερινές μάχες 45 νεκροί και 4 τραυματίες συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών έφθασαν στο κρατικό νοσοκομείο της Hama ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές μιλούν για τραυματίες που μεταφέρθηκαν και στο νοσκομείο της Maharda » ισχυρίζεται πηγή της  »αντιπολίτευσης ».

Ωστόσο και το πρακτορείο Step της αντιπολίτευσης παραδέχεται ότι ο στρατός και οι σύμμαχοί του επανέκτησαν το χωριό Alzlaqyat και την ζώνη υπάιθρου στη Β Χάμα που απώλεσαν πιο νωρίς.

dimpenews.com